nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Resposta a la jugada de la setmana

A l'anterior proposta del repte setmanal de la Federació Balear de Truc i el dBalears hi varen participar 124 persones.

El repte era el següent:

Marcador 20-21. N'Andreu Triay envida de mà i els rivals no volen (per tant marcador 21-21). Tot seguit juga un 3 i en Luís Sánchez que es el 4t en jugar mata de llengua i torna de 3. N'andreu juga un 5 (mostrant 28 envits) i en Gabriel juga un cavall mort. Si en Pedro Siquier truca, què faríeu si fóssiu en Luís i en Gabriel? (En Luís es mort i en Gabriel té un rei).

I les possibles respostes han obtingut els següents resultats:

  1. a) No voler 33,33%
  2. b) Voler 40,74%
  3. c) Retrucar 25,93%

Justificació jugada de la setmana passada (Federació Balear de Truc).

Si n'Andreu surt de 3 el més probable és que siguin morts o duguin l'amo ja que si tenen dues o tres peces sense dur l'amo no sortirien de 3. Si només els hi queda l'amo segurament no surten de 3. Així idò, o es falsera o bé duen l'amo i una altra peça. En aquest segon cas podria ocórrer que en Pedro matés i tornés d'amo o que matés i n'Andreu tornés d'amo (o fins i tot que li costés l'amo i tornessin de peça).

Davant aquest ventall d'opcions es difícil triar si voler o no voler. Possiblement un pensaria que amb aquest marcador no s'arriscarien a fer una falsera i és el que va pensar en Gabriel (ja que aquesta situació va ocórrer realment) qui finalment no va prendre. Tot seguit en Pedro va mostrar que no duia més que un rei, demostrant l'alt nivell tenen els joves jugadors de sa Pobla!

Podeu enviar les vostres justifiacions a: trucbalear@gmail.com

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris