algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Solució de la jugada de Truc

Aquesta vegada han participat 275 persones al repte setmanal del dBalears i de la Federació de Truc Balear.

La jugada deia:

Marcador 0-0. En Felipe li fa senya de manilla i de As bord a en Martí. La ma es juga fora envidar. En Felipe, que fa sa primera, torna de 10. N’Adrián empata es 10. Quina carta posaríeu si fóssiu en Martí (tant si decideix trucar com si no)?

I els resultats de les possibles respostes han estat:

  1. Es rei 37,74%
  2. Sa manilla 62,26%

La resposta recomanada:

La resposta més atractiva que ens ha arribat de la jugada de la setmana passada es un tant provocativa com innovadora. És cert que la intenció al posar la jugada era jugar l’As Bord ja que d’aquesta manera s’hauran jugat millor les peces (entre les tres bases dues manilles i un As Bord) que posant el Rei (entre les tres basses dues manilles i un rei), però ens ha vengut aquesta nova proposta d’en Tomeu Bestard, de Binissalem:

Si ets roquer, jugues la opció que dius. Entenc que matemàticament és la millor opció, però al truc no tot son matemàtiques. Si a la primera bassa no ha matat sa manilla, n'Adrián no matarà la den Martí (només pot dur les dues llengües i suposo que normalment amb la llengua matarà manilla) i ses probabilitats de que dugui un 3 o un borrer són relativament altes (5 cartes de 28). Si vols fer 6 punts has de posar es Rei!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris