cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
26°

Solució a la 4a jugada de truc

Aquesta setmana han participat a la proposta de la Federació Balear de Truc i dBalears 539 persones.

El repte era: En la situació de la imatge, en Vicenç fa senya de mort, que hauria de fer 'El Doctor' (tant si truca com si no ho fa)?

I les possibles respostes:Envidar i posar el 3 / Envidar, matar d’amo i tornar de 3 / Envidar, matar d’amo i tornar de manilla / Matar d’amo i tornar de 3.

Les respostes han obtingut els següents resultats:

Envidar i posar el 3: 28,4%

Envidar, matar d’amo i tornar de 3: 45,4%

Envidar, matar d’amo i tornar de manilla: 19.3%

Matar d’amo i tornar de 3: 6,8%

La resposta correcta:

Segons la Federació Balear de Truc la resposta correcta és Envidar i posar el 3.

Justificació proposada per Martí Prats, d’Inca:

La millor opció és envidar, trucar i posar el 3 si pren. Així com jo ho veig, no ha de matar la primera, perquè si no mata, per perdre el truc els rivals haurien de dur 'sa madona' i les dues llengües (de fet si els rivals duen aquesta mà és perdrà el truc es jugui com es jugui) i matant els hi bastaria per perdre una llengua i manilla d’oros. Si no truca i enterra un 3 damunt pesa, el contrari ja li farà joc i pot 'asustar es comprador'... En definitiva, la resposta que jo veig correcta és envidar, trucar i si prenen el truc posar el 3.

La imaginació dels nostres truquers illencs no té límits! A part de les opcions proposades, un gran jugador i conegut del mon del truc ens ha proposat una resposta alternativa molt creativa! Aquí vos deixam la resposta de Xisco Buades, de Búger:

La meva jugada seria intentar fer molts de punts al truc, faria una jugada que a la meva parella no li agradaria! Posaria el 3 sense envidar perquè si envit lo normal és que ells no prenguin i crec que es podria intentar aixecar més punts al truc! Si no envidam feim creure que no duim cap peça grossa (amo, madona) i com que llavors som darrera mà si ens truquen puc prende i veure totes les cartes 'a veure venir' per llavors retrucar si tot surt be i fer més punts!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris