nubes
 • Màx: 13°
 • Mín: 12°
13°

Consultau aquí la darrera hora sobre el coronavirus

11-03-2020

El coronavirus Covid-19 és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, a la Xina.

Consultau aquí l'evolució del coronavirus:

 • 31 de gener: quasi 10.000 casos en el món i 213 morts, la majoria a la Xina.

 • 18 de febrer: l'únic afectat per coronavirus a Mallorca rep l'alta.

 • 25 de febrer: més de 80.000 contagis en el món i 2.708 morts. Itàlia té ja 322 casos i 10 morts.

 • 29 de febrer: l'Estat espanyol registra 50 casos de coronavirus: 13 País Valencià, 10 Madrid, 8 Andalusia, 6 Canàries, 6 Catalunya, 3 País Basc, 2 Castella i Lleó i 2 Illes Balears.

 • 13 de març: es confirmen cinc casos nous de pacients afectats a Mallorca. Són quatre homes i una dona. Dos dels nous casos estan sent tractats a l'hospital de Son Espases, mentre que altres dos estan sent atesos en els seus domicilis amb les Unitats Volants d'Atenció. Així sumen 26 el total de casos a les Balears. El Govern ha anunciat el tancament d'establiments a les Balears com a nova mesura per a frenar que avanci el coronavirus. La Conselleria de Salut posa a l’abast de la ciutadania un autotest que permet saber com s’ha d’actuar en cada cas. El Bisbe decreta la suspensió de la Setmana Santa a Mallorca. El Govern espanyol decreta l'estat d'alarma en el conjunt de l'Estat espanyol. Entre les mesures s'hi troba la limitació de moviments de la ciutadania.

 • 15 de març: es confirmen 11 casos nous de coronavirus a les Balears, elevant-se la xifra total a 55 infectats. A l'Estat els contagis superen els 7.750 i els morts ascendeixen a més de 280. Pedro Sánchez es reuneix telemàticament amb la resta de presidents autonòmics i Armengol sol·licita «que es restringeixin entrades» a les Balears. Entra en vigor l'estat d'alarma i la policia patrulla els carrers per a avisar de la limitació de moviments.

 • 18 de març: les Balears tenen 20 casos més de coronavirus, amb un total de 112 contagiats. L'Estat espanyol ha registrat fins al moment 13.716 casos de coronavirus, el que suposen 2.538 més que aquest dimarts, un 18 per cent d'increment. A nivell estatal, han mort 558 persones, 744 continuen greus a l'UCI, 5.717 estan hospitalitzades i 1.081 s'han curat.

 • 20 de març: detecten un altre positiu per coronavirus en els Bombers de Palma, amb vuit efectius en quarantena. Mor a Mallorca una quarta persona amb SARS-CoV-2.

 • 23 de març: desè mort a les Balears amb coronavirus, un home de més de 85 anys. Les Balears ja tenen 400 contagiats per coronavirus, 69 més que els que tenia aquest diumenge.

 • 26 de març: confirmen la mort de tres persones més amb SARS-CoV-2 a Mallorca. 98 positius més a les Balears, amb un total de 660 contagiats. Creen tres noves unitats COVID-exprés a Mallorca per a la recollida ràpida de mostres. L'OMS diu que «l'últim que necessiten els països» és una «reobertura precipitada» enmig de la pandèmia. Espanya i Itàlia exigeixen a la UE un pla econòmic més ambiciós contra el coronavirus. El Govern espanyol va comprar proves de la COVID-19 a una empresa xinesa sense llicència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris