nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

[VÍDEO] Estrena del documental 'Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes'

Després de gairebé un any i mig de feina, des del festeig a les companyes de l'equip tècnic, a la concepció del projecte una vegada aconseguit el finançament i el llarg part que ha suposat la finalització d'aquesta ambiciosa empresa, a la fi Tot Inclòs anuncia l'estrena d'aquesta nova criatura. Un artefacte en format documental que, com indica el seu nom, tracta sobre els danys i conseqüències del turisme a les nostres illes.

«De tot d'una, des que ens embarcàrem a editar monogràfics en paper sobre aquest tema devers el 2014, poder presentar un documental que qüestionàs el model turístic era un dels nostres grans objectius, gairebé impossible», han explicat.

«No és el mateix editar 2.000 exemplars de periòdics que aventurar-se en la realització d'un treball audiovisual de llarga durada». Des de Tot Inclòs han contat que ha estat més complicat perquè hagut de comptar amb la feina de professionals del gremi perquè suposava aconseguir una gran quantitat de doblers.

No obstant això, gràcies al treball d'un equip tècnic que ha cregut des d'un principi en aquest projecte i especialment a les moltíssimes aportacions de gent que en la campanya de microfinanciació a través de la plataforma Goteo també va apostar per donar suport al documental, ho han aconseguit.

L'objectiu d'aquest documental és ampliar l'abast de recepció del discurs crític contra el turisme, que més gent conegui l'altra cara de la indústria que aquí s'ha establert en forma de monocultiu. «I si pot ser que la faci reaccionar, que qüestioni aquest model i que se sumi a la lluita dels qui pensam que d'aquesta manera ens encaminam cap un possible col·lapse i que hem d'apostar des de ja per un altre tipus d'economia i societat». 

En definitiva, el documental Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes ja és aquí i ara començarà a caminar mitjançant una gira de presentacions per diferents indrets de l'illa i d'altres més enllà de les nostres costes mallorquines. Una volta que donarà el seu sus en la gran estrena que tendrà lloc al CineCiutat de Palma el proper dijous 27 de setembre, Dia Internacional del Turisme. L'estrena es farà en dos passis, un a les 19 h i l'altre a les 21 h, ja que esperam que només amb les invitacions a la gent que d'una manera o altra ha participat al documental i a les cofinançadores que tenen com a recompensa l'entrada a l'estrena, ja hi hagi una bona assistència. Així mateix, es posarà un nombre limitat d’entrades a la venda al mateix CineCiutat per només 3 € per aquelles persones que no tenen la plaça garantida.

L'acte de l'estrena consistirà en una breu presentació a càrrec de gent del grup impulsor i de l'equip tècnic, la projecció del documental, que durà poc més d'una hora i un posterior col·loqui entre el públic.

Per a més informació sobre el projecte i les altres presentacions que ja hi ha tancades consultar la web: http://totinclos.cat

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris