cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
15°

La Plataforma per la Llengua reparteix agendes en català als nins de la Franja

L’ONG dedicada a la defensa i promoció del català, la Plataforma per la Llengua, ha començat una campanya per a repartir agendes en català als alumnes de primària i secundària de la Franja.

La iniciativa, que té el suport del Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga, pretén dignificar el català en l’àmbit educatiu a la Franja fent arribar una eina pedagògica per al dia a dia dels escolars en aquesta llengua.

Aquest és el segon any que es du a terme aquest projecte a la Franja. L’any passat, es varen repartir 3.500 agendes, i la intenció d’enguany és distribuir-ne 4.000. Cada agenda té un cost de cinc euros, però la Plataforma recomana fer un donatiu mínim de 25, i d’aquesta manera, poder-ne repartir cinc exemplars.

Les agendes recorden les dates simbòliques dels Països Catalans, amb especial èmfasi a les de la Franja. A més, els alumnes també hi trobaran mapes comarcals de la Franja, amb la toponímia pròpia del territori, i diverses referències a autors franjolins.

La Plataforma per la Llengua recorda que el català és la llengua pròpia de les comarques de la Franja i que, per tant, ha de ser un patrimoni a conservar per part dels pares, les escoles i l’administració del territori.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris