nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Andreu Manresa: «IB3 va néixer en el temps de les piràmides»

Andreu Manresa, director d'IB3, a Ona Mediterrània amb l'equip del Crepuscle Encén Estels

dB

El periodista Andreu Manresa, nou director d’IB3, visitava aquesta setmana el programa El Crepuscle Encén Estels i deixava nous titulars pel que fa al nou model de gestió de l’ens autonòmic. Els estudis d’Ona Mediterrània rebien un periodista amb 40 anys d’experiència que en el seu nou càrrec ha de signar diàriament centenars de documents. Malgrat tot, el nou director intenta llegir bé tot el que firma, ja que «hi ha gent que per no llegir quan tocava ara és a la presó de Palma».

Andreu Manresa arriba a IB3 després d’aprovar-se la reducció del pressupost en 2 milions, i ell mateix recorda que en els inicis de l’ens autonòmic el pressuposat anual se situava«entre els 100 i els 140 milions d’euros». En aquest 2016 la xifra ha baixat fins als 28,6 milions d’euros, un 12 per cent menys que l’any anterior.

Per tant, el repte actual demana «austeritat, imaginació i ajustar-se a una economia domèstica amb rigor i esforç». En la seva conversa en el programa dirigit per Pere Estelrich, Manresa s’esforçava a recuperar un ens desprestigiat en els darrers anys. Creia necessari «aplicar la gestió d’un ens públic per a què la gent l’estimi i no faci ostentació pel fet de no tenir-ho sintonitzat».

Sorprèn l’arribada d’un professional dels mitjans a una radiotelevisió autonòmica que estava acostumada a ser controlada per gestors externs al gremi: feia 11 anys que no hi havia un periodista de la casa al capdavant d’IB3. I l’encarregat de trencar aquesta tendència assegurava que «és l’hora de fer possible el que de jove has estudiat i predicat. S’ha de crear un mitjà públic plural, justificat per la informació i la llengua que utilitza, i allunyat de qualsevol propaganda».

Després de 40 dies al capdavant de l’ens, Manresa assegurava que «els polítics em varen dir que no es ficarien en la meva feina», i sembla que per ara així s’han mantingut. Igualment, el nou director afegia que els partits “tenen la tendència a veure els mitjans com un altaveu i no com un mirall».

Exemples com la desapareguda Televisió de Mallorca poden servir de model per Manresa. Precisament, el periodista es referia a aquest mitjà recordant que n’era un seguidor , afegint que«la raó de la nova IB3 és l’interès general, fugint de programes vulgars que ja fan les televisions comercials». Com a conseqüència, Manresa cercarà «tenir molt de públic, però no a qualsevol preu».

L’entrevista realitzada amb l’equip d’El Crepuscle Encén Estels va permetre recordar i parlar a fons dels inicis de la radiotelevisió autonòmica. Manresa no dubtava en recordar que«IB3 va néixer en el temps de les piràmides, era el temps del Palma Arena, de l’òpera de Calatrava, de les autopistes a Eivissa, del Palau de Congressos, del dic de Ciutadella, .... ». Segons les paraules del periodista, «en aquells inicis es feien festes grosses perquè hi havia doblers a rompre, però allò que va passar en el passat no tornarà a repetir-se». 

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel, fa mes de 5 anys

Doctor... Doctor..!! Com va esser es resultat de ses meves radiografías i anàlisis...

No TINC ni idea del que té , pero no es preocupi TINC el nivell C de català amb Excel-lent

Axò me consòla molt doctor....!

Valoració:-10menosmas
Per Quinesanimalades, fa mes de 5 anys

@ Jess: Estic intentant que Ultima Hora no esborri un comentari meu, que diu simplement que Hernando del PP, duu un tall de cabells "model Führer" . Ho he escrit com a sis o set pics i sur un moment, però tot d´una ho esborren.. Com si aquest personatge tan poc respectuós amb fins i tot els morts, se meresqués cap tipus de respecte.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Voldria felicitar a tots els que han fet possible la sèrie documental sobre Ramon Llull, una sèrie que pareix mentida que no s´hagués fet abans.

Valoració:4menosmas
Per Emigrante, fa mes de 5 anys

30 millones al año gastados en una televisión.

Valoració:0menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

Suerte que toda la morralla qie sale de esta emisora queda practicamente en el anonimato. Es un medio sectario y escorado como esta hoja parroquial con un nulo valor periodistico y un interés inexistente para el pueblo.

Valoració:-1menosmas
Per Jess, fa mes de 5 anys

La solució per exterminar la plaga de trolls és fàcil: que quan un escrit tengui un nombre de dits per avall (deu, per exemple) els suprimeixin. També hi podria haver una censura prèvia a l'exposició als lectors, com la que fan als altres diaris, com l'Última Hora, que no en passen ni una que vagi contra el règim espanyol.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

I tanmateix no deixarem d´escriure, per molt que ens molestin i ens espiïn. I si alguna associació cultural volgués comprar aquest diari, crec que molts estaríem disposat a col.laborar econòmicament. Llavors si que els podríem esborrar els comentaris.

Valoració:3menosmas
Per llorens, fa mes de 5 anys

Es la clara imagen de un política catalanista en una televisión que pagamos todos los Baleares y en el desgovern de estas islas. El índice de audencia está muy por debajo de la necesidad que debe tener un un ente que está al servicio público. Esto es, ser representativo de las formas lingüisticas de la islas,Mallorquín, Menorquín, Ibizewnco y Formenterense, no una herramiento de adoctrinamiento del dialecto rancio catalanista.., programas de interés general. ejemplo muy claro. Gent de la mar....pero sobre todo no ser un ente en manos de la ideología que esté de turno.

Valoració:-1menosmas
Per Policia Autonòmica, fa mes de 5 anys

Intenten per tots els mitjans que deixem d´escriure per aquí. Fins i tot en hi ha que han aconseguit els nostres números d´ip i ja ens deixen veure que saben qui som, tot i perquè perquè deixem de comunicar-nos.

Valoració:6menosmas
Per pancuit, fa mes de 5 anys

@Slort : Exacte. Curiosament, la millor defensa contra un provocador pesat és no defensar-se. És més que suficient i més saludable deixar que colapsi sol, per avorrit i inconsistent.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris