muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Bartomeu Rosselló: «Volem aportar valor afegit al procés de reconstrucció del país des del món econòmic»

Entrevista amb el president del Cercle Mallorquí de Negocis

Bartomeu Rosselló i Boeres, Enginyer Tècnic Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Empresari amb una dilatada trajectòria professional dins i fora de Mallorca. President del Cercle Mallorquí de Negocis (CMN).

Què és el Cercle Mallorquí de Negocis (CMN)?
Som una entitat associativa de persones físiques i jurídiques amb l’interès de promoure l’economia productiva de Mallorca. Pretenem actuar com a catalitzador del teixit econòmic i empresarial mallorquí per afavorir i reforçar les sinergies d’actuació, tant en el mercat illenc com en el global.

Què fa el CMN?
Aprofitant primordialment els avantatges competitius i estratègics de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani nord-occidental, sorgit entre territoris a partir d’unes coincidències històriques, lingüístiques, socials i de mentalitat empresarial, volem actuar amb capacitat de visualització i anàlisis, preparant-nos per afrontar els reptes futurs, els possibles canvis del context influent en el nostre entorn, que permetin garantir l’estabilitat i desenvolupament econòmic del nostre territori i societat.

Volem esdevenir l’entitat de referència per a l’empresariat compromès amb l’economia productiva del país.

Qui forma el CMN?
Som professionals i també empreses de diferents sectors amb una especial sensibilitat analítica, inquiets i interessats pel desenvolupament econòmic i social de la nostra illa, a curt, mig i llarg termini.

Quins diríeu que són els principals valors que mouen els membres del CMN?
Sens dubte, en primer lloc, la mallorquinitat. La singularitat insular, entesa no com a ideologia ni com a reivindicació, sinó com a valor. Els elements d'aquesta idiosincràsia són el pragmatisme, sentit comú, cultura de l’esforç i del sacrifici, perseverança, competitivitat, visió global, capacitat d’innovació, lideratge social, entre d'altres, a més de perseguir fites aparentment impossibles. Únicament l'excepcional combinació d’aquests factors en un sol poble ens ha permès assolir l’impossible i avançar-nos a les exigències dels nous temps.

També, molt important, la nostra voluntat és treballar des del rigor. Solament el fet de recórrer a fonts fiables ens permet aportar un valor afegit a la reconstrucció del país. Ho farem estudiant tots els aspectes socials, econòmics, polítics i jurídics, analitzant-los per tal d’aportar el nostre millor coneixement per a la consecució d’un futur esperançador per aquesta terra i les seves properes generacions.

També la transversalitat. Com a entitat, no depenem de cap ideologia concreta ni li donam contingut. Els nostres membres i associats provenen de tot l’espectre ideològic i tenen sensibilitats polítiques diferents.

Un altre dels nostres valors és la independència. No depenem de cap partit polític ni de cap altra institució. Ens regim exclusivament per la voluntat dels nostres socis.

La transparència. Tant en la gestió institucional de l’entitat com de la informació que generam.

I, finalment, el compromís amb l’empresariat mallorquí, el treball en equip i el voluntariat, els nostres càrrecs i representants no perceben cap retribució ni honoraris per

Quins són els principals objectius del CMN?
Volem fomentar el debat econòmic que permeti desplaçar la centralitat del l’espectre polític envers el procés de reconstrucció del país. Analitzar i estudiar els indicadors econòmics així com les balances fiscals amb l’Estat, amb la finalitat d’obtenir dades reals i contrastables, per afavorir el nostre correcte desenvolupament econòmic, social i cultural. Establir criteri i argumentació dels efectes econòmics reals, mitjançant la recerca intel·ligent de la informació, aportant-la als ciutadans, empresaris i representats polítics mallorquins per poder establir quins són els instruments necessaris d’estructuració i organització pròpia que garanteixi la viabilitat econòmica illenca, la competitivitat de les nostres empreses, així com l'assignació correcta dels recursos i excedents que genera la nostra economia. Aportar valor afegit al procés de reconstrucció del país mitjançant l’elaboració d’un corpus de pensament favorable a l'objectiu traçat. Contribuir a generar un marc polític favorable a la plena incorporació de l’economia mallorquina als mercats internacionals i a consolidar el lideratge illenc com a referent per al sud d’Europa i, molt especialment, a l’Euroregió del Arc Mediterrani. Participar en la construcció d’un marc polític i social que asseguri l’establiment de sinergies en l’àmbit econòmic amb altres economies del nostre entorn. I, finalment, volem fomentar la renovació política i el canvi social que permetin assentar els fonaments d’una societat més justa i equitativa, i d’una classe política honesta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per AVANÇAM, fa mes de 5 anys

Els empresaris comencen a veure que si no hi ha independència no hi ha futur.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris