muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Deixalles participa activament des de l'any 2010 a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Fundació Deixalles

Des del 23 de novembre i fins al pròxim 28 se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residuos (EWWR, per les seves sigles en anglès).

Des de l'any 2010 la Fundació Deixalles participa activament en aquesta iniciativa de forma conjunta amb entitats de tot l’Estat espanyol mitjançant AERESS (Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria). Aquest any, concrtament, ho fan amb tres activitats:

1.- Reutilitzar més, tirar menys: Antiga Waste Watchers, acció amb la qual a més hi participen també amb RREUSE. Consisteix a comptabilitzar els kg de mobles, electrodomèstics, roba, llibres, entre d'altres, recollits i els reutilitzats a les diferents delegacions de Deixalles, i el nombre de persones que passen per les seves botigues. Aquestes dades les van introduint a una base de dades en l'àmbit europeu, i cada dia durant la setmana es pot consultar quants de quilos s’han recollit i reutilitzat a les seves entitats. A més disposen de material divulgatiu per poder explicar l’acció als clients.

2.- Contra el canvi climàtic, jo reutilitzo, i tu? Calcula les emissions que pots evitar!: L’objectiu d’aquesta acció és sensibilitzar als clients de Deixalles de la importància de la reutilització en la lluita contra el canvi climàtic, per això a les botigues que té l'entitat al centre de Palma posen a disposició dels clients un ordinador on poden fer servir la calculadora d’emissions de CO2 evitades amb la reutilització (http://reutilizayevitaco2.aeress.org/) i veure in situ quantes emissions equivalents de CO2 eviten amb la seva compra. Al mateix temps durant tota la setmana es calcularan les emissions de CO2 evitades amb els objectes reutilitzats a tots els centres de Deixalles. Per l’activitat també es disposa de pòsters, llibrets explicatius sobre la calculadora i xapes.

3.- Millor que tirar-ho, que canviï de mà! Campanya de recollida de joguines, llibres i roba que AERESS desenvolupa en coordinació amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a 12 seus ministerials i a 9 delegacions de govern i subdelegacions de govern. En el cas de Deixalles es farà una recollida a la delegació de govern de Mallorca. La campanya començarà a l’inici de la Setmana Europea de Prevenció de Residus i s’allargarà fins Nadal. Es col·locaran gàbies perquè els treballadors participants hi puguin dipositar joguines, sabates, roba i llibres, i es posarà a la seva disposició diferents materials divulgatius sobre la reutilització.

El Projecte
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que promou la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana.
Arriba a un ampli sector de públics (administracions públiques, empreses privades, societat civil i ciutadans) i els encoratja a participar-hi.

Quins són els objectius de la EWWR?
Sensibilitzar sobre les estratègies de prevenció de residus, reutilització de productes i reciclatge i les polítiques de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria,
fer públiques les accions dutes a terme per les entitats participants a la EWWR,
mobilitzar i animar als ciutadans europeus a actuar en quatre grans àmbits d’actuació, reforçar les capacitats dels socis proporcionant-los eines de comunicació i de formació adaptades a les seves necessitats, avaluar l’impacte de les accions de comunicació a partir de canvis concrets en el comportament de les persones a l’hora de consumir i gestionar els residus.

Quines són les principals funcions de la EWWR?
Coordinació d’accions de sensibilització durant una setmana de l’any
Desenvolupament d’eines de comunicació específiques per a cada grup objectiu per a escoles, empreses, administracions i associacions, i ciutadans.
Desenvolupament i promoció del Dia Temàtic de la Prevenció centrat en un tema concret de prevenció de residus cada any
Desenvolupament i test del concepte d’una Jornada de neteja a Europa o Clean-Up Day:“Let’s Clean Up Europe”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris