nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Com es poden sol·licitar els viatges de l'Imserso? Condicions i requisits

Després de mesos de polèmica, els viatges de l'Imserso han quedat definitivament adjudicats a Mundiplan i Mundosenior.

EuropaPress

Després de mesos de polèmica, els viatges de l'Imserso han quedat definitivament adjudicats a Mundiplan i Mundosenior, que gestionaran les Canàries i les Balears (la primera) i el turisme interior i de costa peninsular (la segona).

Un cop finalitzat aquest procés, només queda que les agències comencin a comercialitzar aquests viatges durant aquesta setmana, de forma esglaonada per comunitats autònomes, per la qual cosa a partir del mes de desembre aquests viatges podran estar ja en marxa.

ENCARA T'HI POTS INSCRIURE?

El termini per presentar sol·licituds es va tancar el 5 de juny passat. Tot i això, estarà obert fins a l'1 de desembre per a aquelles persones que no varen formular la sol·licitud en el seu moment.

No obstant això, les persones que presentin la sol·licitud en aquest últim termini només podran cobrir les possibles vacants que queden un cop assignades les places dels acreditats dins el primer termini.

QUINS REQUISITS CAL COMPLIR?

Per accedir al Programa de turisme de l'Imserso cal residir a l'Estat espanyol, a més de complir una sèrie de condicions:

- Tenir una pensió de jubilació del Sistema Públic.

- Tenir una pensió de viduïtat i més de 55 anys.

- Tenir una pensió per un altre concepte, inclosa una prestació o subsidi d'atur, i més de 60 anys.

- Ser titular o beneficiari de la Seguretat Social i més de 65 anys.

- Que el sol·licitant pugui valer-se per si mateix i no pateixi alteracions de comportament que impedeixin la convivència en els hotels.

Els cònjuges o parelles de fet podran participar sense que sigui necessari que tots dos compleixin aquests requisits d'edat o pensió.

A més, s'admet com a acompanyant un fill amb discapacitat igual o superior al 45%, sempre que pugui viatjar i ho faci amb els seus pares i comparteixin habitació. Aquesta situació s'ha d'especificar a la sol·licitud, adjuntant les dades del fill.

ON I QUAN ES POT VIATJAR?

Un cop concedides, les persones grans podran gaudir de les seves vacances entre els mesos d'octubre i juny, segons la destinació. Hi ha diverses modalitats de viatge:

- Zona costanera peninsular: Andalusia, Catalunya, País Valencià i Múrcia.

- Zona costanera insular: Canàries i Illes Balears.

- Turisme d'interior: Comprèn des de circuits culturals, viatges a capitals de província, Ceuta i Melilla a turisme de natura.

QUÈ VAL?

Els preus varien segons de la durada i la destinació i es poden consultar a la pàgina web de l'Imserso. Totes les destinacions inclouen allotjament, pensió completa i transport, sempre que es triï aquesta modalitat.

Per exemple, una estada de deu dies a Andalusia, València o Múrcia costa 212,72 euros en temporada baixa i 256,09 en temporada alta, amb el transport inclòs.

Per la seva banda, visitar les illes Balears en temporada alta costaria 396,8 euros en una estada de quinze dies, o 185,87 euros en una estada de vuit dies. Mentrestant, les illes Canàries en temporada alta costarien 552,94 euros en una estada de 15 dies.

Més assequible és el turisme interior, que oscil·la entre 91 euros una visita a una ciutat de província durant tres dies i els 284 euros en un circuit de set dies.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafael, fa mes de 4 anys

TING setanta un any i valdría esta informática de les ofertes

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris