muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Els dies 6 i 7 de novembre, l'associació Jubilats per Mallorca organitza les jornades «Eines per al debat lingüístic»

Imatge d'arxiu d'alguns membres de l'associació Jubilats per Mallorca

Arxiu dB

Els dies 6 i 7 de novembre, l'associació Jubilats per Mallorca organitza les jornades «Eines per al debat lingüístic».

Segons l'entitat: «Quan els mitjans de comunicació desinformen greument es fa necessari que la gent disposi de recursos dialèctics, tant per a poder explicar i convèncer de la veritat com per a poder enfrontar amb èxit les diverses situacions potencialment conflictives que es poden presentar», per això han convidat a Ferran Suay i Gemma Sanginés, de la Universitat de València, que són especialistes en aquestes qüestions.

Ferran Suay farà també, una conferència titulada «Racisme lingüístic a l'estat espanyol», la va impartir no fa gaire al Parlament Europeu.

Joan Melià pronunciarà una conferència sobre la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, divendres matí. Dissabte a migdia, es farà la taula rodona amb el títol de «Cal estotjar les camisetes?» i que se centrarà en com s'ha de continuar exigint la dignitat de la nostra llengua a tots els nivells, educatius i no educatius, començant pel requisit de coneixement del català per accedir a la funció pública, i a l'espai comunicacional (ràdio i televisió), etc.

Les jornades són obertes a tota casta de públic, no només a jubilats, i segons els organitzadors «són molt convenients pels qui vulguin fer voluntariat, que és mester que estiguin prou informats, prou formats i prou entrenats». Precisament d'això, d'entrenament, seran els dos tallers de debat que es faran el divendres: «Nacionalistes o ciutadans del món?» i «El nom de la llengua, els registres, la diversitat lingüística».

Les inscripcions s'han de fer abans de dimecres 4 a migdia a aquest correu: jubilatsxmca@gmail.com

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Memorino, fa mes de 5 anys

Està molt bé que recordem el temari del batxiller a aquells que l´han oblidat...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris