lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

La setmana en 8 xifres

Selectivitat, venda d'articles segona mà, habitatges més cars a Palma, matriculació de vehicles, hores extres, articles de luxe...

18-06-2015Fotos: Arxiu

1-El 94,85 per cent dels estudiants que s'han presentat a la convocatòria de juny de les Proves d'Accés a la Universitat són aptes. En xifres, han superat les proves 3.203 alumnes dels 3.377 que s'hi han presentat. Per illes, a Mallorca ha aprovat el 94,64 per cent dels estudiants, xifra que representa un total de 2.543 alumnes aptes.

2-El port de Palma, amb un preu mitjà de 2.909 euros per metre quadrat, és la zona més cara de la capital balear, segons dades del metacercador immobiliari Nuroa.es. Així mateix, s'Arenal de Llucmajor és l'àrea més econòmica de la ciutat, amb un preu mitjà de 1.356 euros per metre quadrat.

3-El preu del metre quadrat de sòl urbà ha augmentat a les Balears un 9,4 per cent en el primer trimestre de l'any respecte al mateix període de 2014, fins a situar-se en 255,6 euros per metre quadrat, segons dades del Ministeri de Foment, que apunten que, si es compara amb el trimestre anterior, l'increment ha estat del 19,5 per cent.

4-La venda d'articles de segona mà entre particulars a les Balears ha augmentat un 60 per cent en un any, una xifra superior a la mitjana estatal, que ha pujat un 30 per cent.

5-Les matriculacions de vehicles a les Balears han augmentat un 54 per cent, un ascens registrat en els deu dies d'activitat laboral de la primera quinzena de juny, fet que la situa com la segona comunitat, al costat de la Rioja, amb els augments més grans, segons dades de l'Institut d'Estudis d'Automoció (IEA) per Ganvam.

6-Els treballadors de les Balears van realitzar més de 2,9 milions d'hores extraordinàries durant 2014, el que representa un increment del 39,2 per cent respecte a les realitzades l'any anterior, la tercera major pujada de l'Estat. Segons una anàlisi de Randstad, els professionals balears van realitzar 2.941.677 hores. A més, el volum absolut i el nombre d'ocupats reflecteixen que cada treballador balear va realitzar el 2014, de mitjana, 6,09 hores extres.

7-Les dones treballadores de les Balears haurien de cotitzar una mitjana de 42 anys per tenir dret a una pensió similar a la dels homes amb tan sols 35 anys cotitzats. Així s'ha posat de manifest en la jornada formativa 'Eines per combatre la bretxa salarial' que ha celebrat aquest dijous el sindicat UGT.

8-La indústria de luxe mundial va augmentar un 28% en tres anys (de 2010 a 2013), fins a arribar a 800.000 milions d'euros, que suposa en l'actualitat el 17% d'exportacions de la Unió Europea, una tendència a la qual el Govern dóna suport amb el Pla turístic de compres per reindustrialitzar el turisme nacional, segons defensen empreses del sector i el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris