lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Herència Salom

Gestioni qui gestioni el Consell de Mallorca es trobarà una herència, sobretot pel que fa a retallades, que farà difícil la gestionar l'ens insular. 

Serveis socials

Una de les carteres gestionades pel Consell que s’ha vist més afectada al llarg d’aquesta legislatura ha estat la de serveis socials. L’ens insular gestiona l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), que engloba Inclusió Social, gent gran, persones amb discapacitat i menors, família i igualtat. Aquesta cartera necessitarà fortes inversions per recuperar-se de l’estat precari en el qual es troba i retornar, com a mínim, a l’anterior situació.

Teatre Principal

Una de les crítiques més fortes en gestió cultural que ha rebut l’actual Consell de Mallorca és la gestió del Teatre Principal de Palma. Ciutadania i oposició critiquen la manca de visibilitat i el poc impuls que té el recinte. Per tant, els partits que abans estaven a l’oposició i criticaven la manera de gestionar-lo, per ser coherents, hauran de fer una optimització dels recursos ja existents però també serà necessari un augment en el pressupost per poder dur a terme una proposta més valenta.

Carreteres

El segon cinturó fa prop de 10 anys que passa de mà en mà, legislatura rere legislatura. Afectats, veïnats i entitats ecologistes s’hi oposen. Els partits polítics, de tots els colors, s’han anat passant aquest projecte impulsat durant l’època Matas. Un projecte que haurà costat més de 130 milions d’euros.

L’assignatura pendent durant tota la legislatura 2011-2015 ha estat la del manteniment i adequació de les infraestructures viàries ja existents. Nombroses han estat les queixes que s’han registrat en referència a obres de reasfaltatges mal acabades.

Gestió de residus

La incineració de residus provinents de fora de Mallorca ha esdevingut la principal aposta política del Consell durant la present legislatura. Grups ecologistes i societat civil en general s’hi han mostrat contraris en tot moment.

Política lingüística

El Consell Insular tampoc no va posar cap resistència la supressió de la Direcció Insular de Política Lingüística, que depenia directament d’aquesta institució i que va ser impulsada per José Ramón Bauzá. Iniciatives per a la promoció de la llengua entre els nouvinguts, l’impuls del català a l’empresa o als comerços han estat fulminats. A més, totes les subvencions a col·lectius que impulsessin d’alguna manera la llengua catalana han estat suprimides.

Cultura/jaciments

La cultura ha estat un dels departaments que han patit més. Ja d’entrada, una de les primeres mesures que va prendre Maria Salom el primer any de legislatura va ser retallar 350.000 euros en subvencions d’àmbit cultural. I perquè ens en facem una idea, per exemple, el pressupost que preveu el Consell per a les excavacions arqueològiques de tot Mallorca l’any 2015 és de 160.000 euros, mentre que una excavació modesta necessita, pel cap baix, 10.000 euros només en dues setmanes.

Esport base

D’altra bada, la promoció de l’esport base ha estat totalment abandonada per part de l’organisme quan ha estat presidit per Maria Salom. Tots els tornejos, competicions, exhibicions i, en definitiva, iniciatives d’impuls perquè joves i infants creixessin dins el món sa de l’esport.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balear, fa mes de 5 anys

No és el Consell que ha de desaparèixer, és el govern balear que ha de transferir més competències. Les illes sempre hem funcionat autònomament.

Valoració:3menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

El consell puede desaparecer sin problemas. A ver si podemos...

Valoració:-1menosmas
Per Joan L., fa mes de 5 anys

Salom implicada en el cas del túnel de Soller y palmera de'n Zaplana y de'n Pujalte a les Corts de Madrid. Aquí submisa a Bauzá. Adéu!

Valoració:27menosmas
Per pepet, fa mes de 5 anys

A voltros lo que vos cou es que vos llevaren les subvencions. Tot lo demés vos importa un pebre. Idò si, a mamar a les lleones del Born.

Valoració:-51menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris