cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

El Pi presenta una esmena a la totalitat als pressupostos del Consell perquè «estan fets a esquena dels mallorquins»

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha presentat una esmena a la totalitat als pressupostos del Consell de Mallorca perquè «estan fets a esquena dels mallorquins i mallorquines». La portaveu de la formació al Consell, Xisca Mora, ha denunciat que «manca un vertader pla de reactivació econòmica per a poder executar polítiques reals i no polítiques d’aparador com el succedani Mallorca Reacciona».

Segons Mora, aquest projecte de pressupostos «evidencia una manca de projecte per a superar la crisi econòmica de l’actual govern de progrés de la institució». La portaveu ha explicat que en aquests comptes «només es té present la crisi en el tema sociosanitari i social. Són uns pressupostos improvisats que mantenen la línia de l’exercici anterior i que es dediquen a subsidiar sectors o segments afectats per la greu situació que ens ocupa».

Mora ha afirmat que «és preocupant que el Govern hagi destinat 30 milions d’euros menys al Consell de Mallorca». A més evidencien la «dependència de les decisions polítiques que es prenen des de Madrid i que constaten la poca capacitat d’actuació que té Balears com a Comunitat Autònoma». Segons la portaveu de la formació al Consell, «el deficient finançament fa que s’hagi de recórrer a l’endeutament extern, posant en perill el pressupost de l’any que ve».

Mora ha dit que també han presentat prop de 40 esmenes parcials per a actuacions als municipis, ja que «calen més actuacions en ajuts als pobles i més inversions per part de l’administració insular en l’àmbit de les seves competències».

La portaveu d’El Pi al Consell ha destacat que «l’incompliment de l’Estat del text refós del Conveni de Carreteres de l’abril del 2015 és flagrant i sagnant, a banda de la necessitat de millorar de la xarxa viaria, l’obra pública és adient per crear llocs de treball i cobrir la mancança de demanda que ara patirem del principal motor econòmic d’aquesta terra, el sector serveis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris