muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

La producció de vi a Mallorca cau un 25% respecte a l'any passat

Durant aquest 2020, els cellers associats a Petits Cellers han produït 2.300.000 litres de vi. Els 42 cellers associats a Petits Cellers han presentat, aquest dimecres a Son Juliana, el balanç de la verema d’enguany. Segons els cellerers, la producció de vi ha minvat, enguany, un 25% respecte a l’any passat però la qualitat excel·lent del vi produït a Mallorca «es manté intacta».

Els 42 cellers associats a Petits Cellers produeixen pràcticament la meitat de tot el vi que es produeix a Mallorca. D’aquests 2.300.000 litres de vi, el 57% és vi negre (amb 1.330.000 litres produïts); un 32,4% és vi blanc (amb 745.000 litres); el 10% és vi rosat; i el 1% vi espumós i dolç.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicens, ha destacat que la producció de vi blanc s’incrementa any rere any perquè «és un vi que cada vegada té més demanda». Vicens també ha explicat que «el client estranger és un client molt bo per als cellers mallorquins i que enguany ha estat un any complicat per als cellers degut a la crisi provocada per la Covid-19, que ens ha suposat unes pèrdues en els ingressos d’un parell de milions d’euros». «Alguns cellers han hagut de limitar la producció perquè el seus productes no han tengut la sortida que tenien», ha explicat Vicens.

Petits Cellers produeix vins amb la Denominació d’Origen de Pla i Llevant, la Denominació d’Origen de Binissalem; la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca, i la Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears. De la producció de Petits Cellers un 11% ha estat per a la DO Pla i Llevant; un 13%, per a la DO de Binissalem; i un 60%, vi de la Terra de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris