cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
16°

El Parlament demana al Govern espanyol que canviï la norma perquè ajuntaments i consells puguin emprar els superàvits

La Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament ha aprovat reclamar al Govern espanyol que canviï la normativa que regula l'ús dels superàvits i els romanents de tresoreria dels ajuntaments i els consells insulars així com que aquestes institucions puguin emprar-los en la seva totalitat ja sigui per a mesures socials com d'impuls de l'economia, seguint criteris de sostenibilitat i responsabilitat social.

La Proposició no de Llei ha estat presentada per MÉS per Mallorca i la diputada de la formació Aina Campomar ha destacat que emprar aquests fons ha estat una reivindicació de les entitats locals des de fa anys.

Campomar ha apuntat, però, que l'actual crisi ha convertit aquesta reivindicació en necessitat mentre la resposta de l'Estat ha estat «decebedora».

La diputada de MÉS ha censurat l'actitud del Govern espanyol a qui ha acusat de limitar la capacitat dels consistoris tot i la «gestió impecable» dels seus recursos.

Campomar ha recordat que la majoria d'ajuntaments de les Illes tenen cada any superàvit i que aquests estalvis es converteixen en romanents de tresoreria a causa de les «estrictes normes» que l'Estat exerceix sobre els ajuntaments i que no permeten gastar-los.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris