algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

CGT: «Ve la crisi social més important mai coneguda a les Illes, hem de garantir la protecció social»

El sindicat CGT Balears ha considerat que la pandèmia de la Covid-19 ha demostrat que el model econòmic basat en el turisme «no funciona ni aporta benestar als treballadors i només enriqueix a poca gent».

Segons ha recordat CGT Balears aquest diumenge en un comunicat, fa anys que partits polítics d'esquerres, moviments socials o sindicats reclamen un canvi de model econòmic «responsable».

En aquest sentit, ha apuntat que la demanda de productes del sector primari balear ha anat en augment en els últims anys. No obstant això, ha lamentat, aquest sector «dels més castigats i oblidats per les administracions públiques» a les Illes.

A més, ha considerat que les energies sostenibles augmenten la seva demanda. «Les Balears reuneixen totes les condicions per a apostar per aquesta mena d'indústries, pel sector primari i pel model de cooperativisme autogestionat pels treballadors», ha afegit.

Així mateix, des del sindicat s'ha reiterat que el turisme no ha de desaparèixer, però «no hauria de ser la principal font econòmica de les Illes».

Per aquest motiu, ha exigit un canvi que «garanteixi la dignitat dels treballadors, la redistribució de la riquesa i la protecció del medi ambient».

«S'acosta la crisi social més important mai coneguda a les Illes i hem de reaccionar, garantint la protecció social i treballant per a transitar de manera responsable cap a un nou model econòmic», ha conclòs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per consejos de tebeo, fa 5 mesos

Este tal Nofret, parece que vive en la luna.

"Reducir la dependencia económica de las islas" ¿Cómo?.

"Mejorar la distribución de la riqueza y crear miles de puestos de trabajo" ¿Cómo?. Y además, tienen que ser estables y sostenibles.

"Consejos vendo, que para mi no tengo"

Valoració:-1menosmas
Per nofret, fa 5 mesos

Cal situar en l'horitzó immediat i de manera urgent aconseguir la sobirania energètica i alimentaria local a cada Illa. Aquests dos sectors productius son bàsics per a reduir la dependència econòmica de les Illes, millorar la distribució de la riquesa i poder crear milers de llocs de feina estables i sostenibles. Desgraciadament ni l'administració de l'estat, ni l'autonòmica ho contemplen com una necessitat urgent i sols parlen de l’energètica per a l’any 2050 que per a les generacions futures, ja no hi haurà res que fer.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris