algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Bel Oliver, fins ara secretària d'Estat de Turisme, s'incorpora a l'Organització Mundial del Turisme

La fins ara secretària d'Estat de Turisme, Bel Oliver, ha cessat aquest dimarts del seu càrrec i s'incorporarà a l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

El Consell de Ministres espanyol ha ratificat aquest dimarts el cessament d'Oliver després de dos anys en el càrrec. La fins ara secretària d'Estat de Turisme va accedir al càrrec al juny de 2018 en l'anterior Govern de Pedro Sánchez i va substituir Matilde Asian, qui dirigia aquest departament des de l'any 2016.

Segons fonts coneixedores de la decisió, l'Organització Mundial del Turisme informarà més endavant de les responsabilitats de Bel Oliver dins de l'organització.

La socialista és natural de Campos (Mallorca, 1961). És llicenciada en Biologia per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i funcionària del Cos Superior de l'Administració de la Comunitat.

Des de 2011 és diputada del Parlament, on va ser presidenta de la Comissió de Turisme i portaveu adjunta de la seva formació. Durant aquests anys va ser ponent en la tramitació de les actuals lleis turístiques de Balears.

El 2007 va assumir la Conselleria d'Economia i Turisme del Consell Insular de Mallorca. Durant la seva gestió com a consellera insular va crear la Fundació Mallorca Turisme.

Va ser diputada en el Congrés dels Diputats durant la VIII legislatura (2004-2008) sent vocal, entre altres, de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç.

Sobre aquest futur nomenament, el PSIB ha assegurat que Oliver ha rebut l'encàrrec amb «il·lusió i molta responsabilitat». Així, Oliver s'ha compromès a «continuar el diàleg impulsat en els últims anys amb el sector, a treballar per a recuperar la força del turisme abans que la pandèmia i garantir que els beneficis d'aquesta indústria també suposin una millora per a les condicions laborals dels treballadors, quedant també al servei dels ciutadans de Balears».

Segons els socialistes, Oliver arriba a aquest nou càrrec avalada per la seva trajectòria en l'àmbit turístic, on ha ocupat el càrrec de Secretària d'Estat de Turisme des de juny de 2018, després de ser portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista i presidenta de la Comissió de Turisme del Parlament balear des de 2015 i fins a 2018. Abans, en la legislatura 2007-2011, va ser consellera insular d'Economia i Turisme, on va posar en marxa la Fundació Mallorca Turisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris