algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
26°

La CAEB denuncia que el govern espanyol «ofèn» les Balears en aplicar «condicions més avantatjoses» per a Canàries amb els ERTO

173307

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, ha assegurat aquest dilluns que el govern espanyol «ofèn» les Balears en aplicar «condicions més avantatjoses» per a Canàries amb els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

«Ens nega el mateix tracte que dispensarà a Canàries tal com recull el Reial decret llei 24/2020, de 26 de juny, que contempla mesures socials de reactivació de l'ocupació i protecció del treball autònom i de competitivitat del sector industrial», ha expressat Planas.
La presidenta de la CAEB ha qualificat de «greuge comparatiu per a les Balears» que el Govern argumenti «el seu tracte de favor» xap a les Canàries en condicions de llunyania i insularitat i les limitacions estructurals permanents, que li confereixen la condició de regió ultraperifèrica de la Unió Europea, així com «a la rellevant incidència en la generació d'ús del sector turístic i de les activitats empresarials vinculades».

Segons Planas, les Balears reuneixen «idèntiques condicions referent a la insularitat a les limitacions estructurals permanents, i, per descomptat, a la rellevant incidència en la generació d'ús del sector turístic».

Així mateix, ha destacat que el Govern «posa el focus en què circumscriu l'extensió dels avantatges a Canàries fins a la represa del trànsit aeri internacional» a causa de la falta de connectivitat, cosa que, ha assenyalat, també està perjudicant d'igual manera les Balears.
«No ens sembla raonable que Canàries tinguin unes condicions més avantatjoses que Balears atès que totes dues comunitats depenen de manera idèntica i total de la connectivitat aèria i marítima per la seva condició d'insularitat», ha finalitzat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris