algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
22°

La UIB investiga les característiques de la bretxa salarial en el sector de l'hostaleria

Un estudi de la Universitat de les Illes Balears (UIB) investiga les diferències salarials entre homes i dones en el sector de l'hostaleria.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la UIB, qui ha especificat que les diferències salarials entre homes i dones encara són una realitat en tots els sectors econòmics i a tots els països.

«Ara bé, no es manifesten de la mateixa manera en tots els sectors productius», han assenyalat des de la UIB. «Conèixer amb detall les característiques de la bretxa salarial de gènere en els diferents sectors és fonamental perquè les administracions puguin implementar les polítiques adequades per a reduir la discriminació de gènere», han recalcat.

L'estudi analitza com es distribueix la bretxa salarial entre homes i dones en el conjunt del sector de l'hostaleria a l'Estat espanyol per a desgranar les seves particularitats.

A partir de la comparació entre els salaris dels treballadors dels diferents sectors econòmics, els investigadors de la UIB constaten que el sector de l'hostaleria no queda al marge de la discriminació salarial de les dones.

Ara bé, a pesar que ocupen sis de cada deu llocs de treball, les dones encara són una minoria en els llocs millor pagats. En conseqüència, les categories laborals menys remunerades del sector estan feminitzades.

Alhora, l'estudi apunta quins de les explicacions que la literatura científica ha donat a les diferències salarials entre homes i dones tindrien validesa en el cas del sector de l'hostaleria espanyol.

Els investigadors de la UIB assenyalen que la bretxa salarial de gènere no està justificada per característiques dels treballadors, tal com apunten les teories de capital humà. Les diferències estarien més relacionades amb l'aglomeració de les dones en aquells treballs menys remunerats i típicament feminitzats.

Finalment, l'estudi també constata l'existència d'un sostre de cristall, en la mesura que en la part més elevada de la distribució de salaris és on les diferències entre homes i dones s'accentuen, sense que això estigui justificat per característiques diferenciades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris