cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Els comerços de les Balears podran fer rebaixes però evitant aglomeracions

13-05-2020

Els comerços de les Illes Balears podran fer rebaixes als seus establiments. Així ho ha confirmat aquest dimecres la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius en relació a la disposició addicional segona de l'ordre ministerial SND/399/2020, del 9 de maig, que estableix restriccions per a les accions comercials que puguin provocar aglomeracions.

En aquest sentit, la Conselleria ha aclarit que aquesta ordre no prohibeix als comerços la possibilitat de fer rebaixes i promocions als seus establiments i ha precisat que únicament fa referència a la «prohibició de dur a terme accions que puguin ocasionar aglomeracions de públic, tant dins de l'establiment comercial com en les seves immediacions». Per aquest motiu, i davant els dubtes que aquesta ordre ha generat, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes, ha precisat que els comerços de les Illes podran dur a terme rebaixes dins els locals sempre que adoptin les «mesures de seguretat necessàries a fi d'evitar que es produeixin aglomeracions a conseqüència dels descomptes».

En aquest sentit ha recordat l'obligació dels comerços de complir les mesures establertes a l'article 10 de l'Ordre SND/399/2020, del 9 de maig, que regula la reobertura dels establiments amb un aforament màxim del 30%, així com l'obligació de mantenir les mesures de seguretat tant entre venedor i clients com entre els mateixos clients.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que «el comerç necessita tornar a la màxima normalitat possible» i ha agraït «la responsabilitat i professionalitat que estan demostrant els botiguers durant aquests primers dies de reobertura», en referència a l'èxit de la fase 1 de desescalada en la qual no s'ha produït cap incidència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris