algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Auguren una pèrdua de 130.000 llocs de feina a les Balears i un retrocés de fins el 23,9% del PIB

El Consell Econòmic i Social de les Balears (CES) ha elaborat un nou informe sobre l'impacte del coronavirus en l'economia de les Illes, en el qual augura la pèrdua de 130.000 llocs de feina i una caiguda del Producte Interior Brut (PIB) de fins al 23,9 per cent fins a finals d'any, tenint en compte efectes directes i indirectes.

El CES estima una caiguda de fins a 2.957.000 d'euros sobre les branques no directament turístiques, amb la pèrdua de gairebé 66.000 llocs de feina en aquests sectors.

Aquest informe se suma a un altre anterior elaborat per la institució que abastava només fins al juny, i part del cas que les mesures proposades pels governs per a pal·liar la situació no es posessin en marxa. Per això, des del CES confien que els resultats reals puguin millorar.

En aquest sentit, el CES inclou en el seu informe diverses propostes d'actuació, com inversions econòmiques en equipaments públics i habitatge i suport a sectors com la nàutica o la construcció, si bé adverteix que «resultaria il·lusori pensar en una diversificació econòmica immediata».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris