algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Pimem demana que es contempli la temporalitat en les penalitzacions dels ERTO

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) ha sol·licitat al Govern que plantegi a l'Executiu espanyol l'eliminació de la disposició addicional sisena del Reial decret de mesures urgents, que penalitza a les empreses que, després d'haver-se acollit a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) no mantenguin als seus treballadors durant els sis primers mesos des del reinici de l'activitat empresarial.

Segons ha explicat aquest dimarts l'entitat empresarial, no s'estan tenint en compte característiques autonòmiques i activitats sectorials que propicien un tipus o un altre de contractació. Les Balears, han argumentat, «és una comunitat amb una alta estacionalitat» i moltes empreses exerceixen la seva activitat durant els mesos de temporada alta.

Per a Pimem, si aquesta crisi evoluciona positivament i el mes de maig o juny les Balears estan acites i les seves empreses a ple rendiment, «se'ls estaria obligant a mantenir les seves plantilles fins a novembre o desembre», amb la temporada acabada i la majoria dels establiments tancats. Aquest fet, podria produir «un efecte completament contrari» al que es cerca.

Aquesta disposició, han assenyalat, xoca amb l'article 24 del mateix Reial decret de mesures extraordinàries en matèria de cotització, en relació amb els procediments de suspensió de contractes i reducció de jornada per força major relacionats amb el coronavirus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris