cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

A les Balears fan falta més de 16 anys de sou íntegre, el doble que la mitjana estatal, per comprar un habitatge

02-01-2020

Les Illes Balears es mantenen com el territori de l'Estat espanyol on es necessiten més anys de salari per a accedir a un habitatge, amb 16,4 anys, més de tres vegades els anys que es necessiten en l'extrem oposat de la taula, a les regions de La Rioja i Múrcia, on fan falta 4,9 anys.

Així ho indica l'Índex d'Esforç Immobiliari de Societat de Taxació, que defineix el nombre d'anys de sou íntegre que un ciutadà necessita destinar per a la compra d'un habitatge de tipus mitjà. Aquest indicador es calcula a nivell de Comunitat Autònoma a partir del quocient entre el valor de mercat de l'habitatge i els ingressos mitjans bruts anuals estimats.

La dada de Balears duplica la mitjana estatal, que se situa en 7,4 anys d'estalvi.

Salaris insuficients

A més, les Balears són la segona Comunitat amb la pitjor accessibilitat a l'habitatge, ja que continua registrant nivells salarials insuficients per a la compra.

La dada de Balears és amb diferència el més baix, amb 47 punts, seguit per Catalunya (89) i Madrid (92). Com a referència, es considera que amb 100 punts la capacitat d'endeutament és suficient, i la mitjana d'Espanya se situa en 105 punts.

Segons la Societat de Taxació, el preu mitjà de l'habitatge nou a Palma és de 2.133 euros per metre quadrat construït.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F., fa 6 mesos

Espanya ens roba i els nostres polítics ens rematen. Vergonya haurien de sentir en inaugurar tot tipus de banalitats per a fer-se la foto en lloc d'escometre les reformes necessàries perquè aquestes coses no passin. Que es posin a treballar i facin el treball per al que cobren la dinerada que els paguem.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa 6 mesos

Caldria fixar-se en ses dades de ses Pitiüses i molt especialment en ses de Formentera. A sa pitiüsa menor, sent mileurista, t'has de reencarnar en una altra vida (o en més d'una) per a comprar-te res immoble

Valoració:2menosmas
Per teresa, fa 6 mesos

Si és que som.... el que no hi ha

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris