nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Les dones cobren al mes uns 450 euros menys de mitjana que els homes

165331

08-11-2019

L'any 2018 va ser un any de notables increments de salaris, segons l'enquesta que publica aquest divendres l'Institut 'Nacional' d'Estadística espanyol.
El salari mitjà brut a l'Estat espanyol puja fins als 1.944 euros bruts, gairebé un 3% d'increment.

Però aquestes xifres, les mitjanes, no són les més freqüents. L'Institut d'Estadística també calcula el salari medià, el més habitual a Espanya, que és de 1.642 euros bruts al mes; un 3,2% més que el 2017.

Discriminació salarial de les dones

L'anàlisi dels salaris declarats a l'enquesta de població activa aporta una nova prova de la discriminació salarial que pateixen les dones. Dels sous que són superiors als 2.178 euros mensuals, el 35% corresponen a homes, mentre que només el 24,5 arriba a les dones.

Diferències segons sectors

També orienta sobre les diferències entre sectors. Els treballadors de les grans empreses elèctriques són els més ben pagats, juntament amb els dels bancs i el sector educatiu.
Les més mal pagades són les empleades del servei domèstic, i els treballadors de l'hostaleria i l'agricultura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa 7 mesos

Aquesta discriminació empobreix a les dones, però també empobreix a les famílies
i no té cap raó de ser, perque entre ambdós sexes hi ha gent eficient i feinera i gent gandula i poc eficaç, amb la mateixa proporció. Només és una mala pràctica patronal per estalviar doblers, que s'ha anat perpetuant amb el temps.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris