algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El grup xinès Fosun compra Thomas Cook

El grup xinès Fosun ha comprat la marca Thomas Cook, el turoperador britànic que va anunciar la seva fallida el mes de setembre passat, per 11 milions de lliures (12,7 milions d'euros).

L'acord també contempla les marques hoteleres Casa Cook i Cook's Club, així com llicències de viatges o aplicacions de programari, amb el que el grup xinès cerca avançar en quota de mercat en el sector turístic. El president de Fosun, Qian Jiannong, ha assegurat que sempre ha cregut en el valor de la marca Thomas Cook.

A la fi de setembre, el gegant dels viatges havia de fer front a pagaments equivalents a 500 milions de lliures (456,79 milions d'euros) a hotels associats i creditors. No obstant això, la signatura solament disposava de 956.000 lliures (1,07 milions d'euros) en reserves d'efectiu i 31 milions de lliures (35 milions d'euros) en comptes bancaris quan va anunciar la seva fallida.

El turoperador va rebre cinc ofertes per certes parts o la totalitat de la seva aerolínia, una oferta per la venda del seu negoci de turoperador a Fosun i una altra oferta pel seu negoci als països nòrdics. No obstant això, totes varen ser rebutjades perquè la junta va decidir que no reflectien el valor adequat i perquè no salvarien a la resta del grup.

La fallida de Thomas Cook va marcar el final d'una de les empreses més antigues de Regne Unit que va començar el 1841 duent a terme excursions en tren locals abans de sobreviure dues guerres mundials per a ser pionera del turisme. L'empresa administrava fins ara hotels, resorts i aerolínies per a 19 milions de persones a l'any en 16 països.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris