muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Pimem veu «intolerable» que las pimes de l'Estat «paguin un 36% més d'electricitat que la resta d'Europa»

El president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, ha titllat d''intolerable' que les pimes i autònoms de l'Estat espanyol, i especialment a Mallorca, paguin un 36 per cent més d'electricitat que la resta d'Europa, segons el darrer informe de la Federació de la Petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC).

Informe de la PIMEC

L'informe ‘Preus de l’electricitat a Europa, comparats, 2014-18’ que ha publicat l’Observatori de la PIMEC, que analitza els preus de l’electricitat que paguen les empreses de 26 països europeus amb dades de l’Eurostat, diu que l?estat espanyol és l'estat europeu on és més cara l'electricitat. El document se centra en l’any 2018, analitza el període 2014-2018 i distingeix els nivells de consum i els preus corresponents.

Les dades mostren el gran diferencial de preus que paguen les empreses que consumeixen menys electricitat respecte de les que en consumeixen més. Els 26,49 cèntims que els consumidors han pagat el 2018 de menys de 20MWh contrasten amb els 7,77 cèntims de les empreses amb un consum d’entre 20.000 i 70.000MWh, pràcticament una quarta part del que paguen les empreses petites consumidores.

Evolució dels preus a l’Estat espanyol

És a Espanya on les empreses menys consumidores d’electricitat (<20MWh), és a dir, pimes i autònoms, són les que la paguen més cara de tot Europa. Així mateix, la distància de preus entre el consumidor d’electricitat més petit i el consumidor més gran és la més alta d’Europa. De fet, tot i que els preus mostraven una tendència a la baixa entre el 2014 i el 2017, l’any 2018 han augmentat, principalment en els nivells més baixos de consum.

En l’informe també s’estableixen comparatives d’Espanya amb països individualment i agrupats per les economies més grans (4 països); les economies petites avançades (8 països) i les economies europees menys desenvolupades (13 països).

Per a les empreses de menys de 20MWh de consum, pimes i autònoms, els preus que es paguen a Espanya són un 36% més alts que la mitjana de les economies grans, un 87% més alts que la mitjana de les economies petites avançades i un 79% més alts que la mitjana de les economies menys desenvolupades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

No és solsament "intolerable" és injust i fa pudor de benefici del gran capital, per compensar les portes obertes als consells d'administració per als politics que com en Borrell que va anar a Abengoa, i quan va saber la mala situació, es va aprofitar de la informació privilegiada per vendre i aconsellar la venda d'accions a familiars. La noticia és ja vella però que ha tornat a sortir a la llum pública la setmana passada. Ho dic per als "baleariums" que volen demostracions, com si tots fóssim com ells que parlen barato i sense coneixements.

Valoració:1menosmas
Per mariner, fa dervers d'un any

Ja ho sabem prou bé; negocis de la messeta, expolis de la casta.

Valoració:1menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Idò ja saben que han de fer: No votar a PP, ni a PSOE, ni a C's ni molt manco a VOX.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris