bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern diu que les Balears 'consoliden' la seva solvència financera

El Govern diu que les Balears ha consolidat la seva solvència financera.

dBalears/Arxiu

Les Balears han consolidat la seva solvència financera amb el manteniment de la qualificació econòmica a llarg termini 'BBB + amb perspectiva positiva', segons l'agència avaluadora Standard & Poor's, fet que el Govern suposa «la ratificació de les millores obtingudes els darrers anys».

Segons recull l'informe, la firma avaluadora de riscos 'espera' que Balears «continuï reduint el seu dèficit i la seva càrrega de deute fins 2021, gràcies al creixement econòmic actualment favorable». Segons ha destacat l'Executiu, Standard & Poor's també valora que Balears «ha millorat estructuralment la seva liquiditat» i ha tornat a realitzar una emissió de deute als mercats financers.

La confirmació de la nota de solvència financera ratifica l'evolució positiva de les Balears, després d'haver millorat aquesta qualificació els tres darrers anys, primer en passar de 'BBB-' a 'BBB amb perspectiva estable', i a l'anterior avaluació de 2018 en millorar aquesta nota i passar a 'BBB+ amb perspectiva positiva', la qual es manté després de l'avaluació de 2019.

Standard & Poor's destaca en primer lloc l'expectativa de continuar amb la reducció del dèficit i del deute fins l'any 2021, en el marc de l'actual creixement econòmic, i assenyala que la 'perspectiva positiva' indica una possible millora en els propers 12 mesos si es manté el «rendiment financer estructuralment fort» de la Comunitat Autònoma.

Així mateix, valora el retorn de les Illes als mercats, una emissió de deute de 400 milions d'euros el febrer de 2019, i exposa que la Comunitat Autònoma s'ha acollit a aquest procediment amb el qual preveu «augmentar gradualment» les emissions de deute als mercats i «reduir» la sol·licitud als mecanismes de finançament del Govern de l'Estat.

Enguany, segons ha explicat el Govern, l'Arxipèlag «ha retornat amb èxit als mercats financers per obtenir prop del 50% de les necessitats financeres de la comunitat per a 2019». «En aquest procés de desvinculació gradual dels mecanismes de l'Estat, el pla pluriennal del Govern preveu obtenir als mercats prop del 50% de les necessitats financeres els anys 2019 i 2020 i arribar al 100% en 2021», ha explicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris