algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Les Balears és el territori on més augmenta el preu de l'habitatge amb un 10,7%

Les Balears és el territori on més ha apujat el preu de l'habitatge el 2018 respecte a les dades de l'any anterior, la qual cosa suposa un increment del 10,7 per cent, segons l'Informe de Tendències del Sector Immobiliari de la Societat de Taxació.

L'anàlisi també revela que el metre quadrat (m2) aconsegueix a les Illes un preu mitjà de 2.092 euros, convertint-se en la quart territori més car de l'Estat espanyol, només per darrere de Madrid (2.389 euros per m2 ), Catalunya (2.297 euros per m2) i el País Basc (2.162 euros per m2).

D'altra banda, pel que respecta a l'Índex de Confiança Immobiliari, va disminuir durant el primer trimestre de 2019 a les Balears respecte a l'últim trimestre 2018, de 59,2 punts a 56,3 punts.

Gairebé 16 anys de sou íntegre per a comprar un habitatge

En relació a l'índex d'esforç immobiliari (el nombre d'anys de sou íntegre que un ciutadà necessita per a la compra d'un habitatge), les Balears és el territori amb major esforç durant el primer trimestre.

En aquest sentit, a les Illes un ciutadà amb ingressos mitjans necessita 15,7 anys de sou íntegre per a poder comprar un habitatge, un augment respecte als 14,7 anys recollits en el registre de 2018.

Pel que respecta a l'índex d'accessibilitat a l'habitatge (el poder adquisitiu real d'un ciutadà mitjà per en adquirir una casa), el de les Balears va empitjorar durant el primer trimestre respecte a la dada de l'any anterior, passant de 52 a 49 punts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Sa ciutadania serà capaç de mobilitzar-se per no acabar sent una societat de sense sostres o d'exiliats econòmics? I a ses Pitiüses pitjor...

Valoració:0menosmas
Per Estornell, fa dervers d'un any

La política d'habitatge del Govern ha estat un fracàs. En especial la de Palma... Molta proghibició del lloguer turístic però poca feina en fer VPO.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris