cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Els pressuposts de Pedro Sánchez, desastrosos per a les Balears

155757

Els primers Pressupostos Generals del mandat de Pedro Sánchez com a president d'Espanya, no només retallen les inversions de l'Estat a les Illes Balears, sinó que tornen a castigar la Comunitat en matèria de finançament.

Balears no tan sols és la comunitat que més aporta al fons de suficiència, sinó que es troba 21 punts per sota la mitjana de l'Estat en finançament per càpita i de cada 100 euros que aporta l'Estat n'hi retorna, tan sols, 79.
Balears ha passat de ser la primera en PIB per càpita, a ser actualment la setena, però malgrat aquest canvi, segueix sent la comunitat que més paga a l’estat per habitant.

Les Balears (que, al cap i a la fi som les persones que les habitam) dediquen prop d’un 16 % del PIB a mantenir l’estat.

No és que siguem el territori més 'solidari' de l'estat espanyol, és que som la regió d’Europa que té una balança més deficitària amb el 'seu' estat.

Any 2019

Les Balears quedaran el 2019 per sota de la mitjana segons les dades de finançament facilitades per la ministra d'Hisenda María Jesús Montero en el lliurament dels comptes en el Congrés dels Diputats.

Per a situar-se al mateix nivell que altres comunitats autònomes, hauria de rebre al manco 292 milions d'euros més.

Parlant dels euros per habitants que rebran aquest any les comunitats autònomes, la mitjana és de 2.657,91 euros però a les Illes Balears arribaran 259,34 euros menys per habitant.

Una de les raons que expliquen aquesta situació és que les Illes tornaran a ser solidàries amb altres comunitats autònomes fins al punt que segons les dades que va lliurar el Govern a la Conselleria d’Hisenda, aquest any se n'aniran a altres comunitats autònomes 1.005 milions d'euros que es recapten a les Balears i que es destinaran a 'solidaritat'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Il·lusos!, fa mes de 2 anys

Idò... Anau-hi darrere Espanya!

Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

Bondia, ¿que puc escriure en catalá a Mallorca ? no voldrie que me cuassin de terroriste, som pacífic, som gent de pau, només vull escriure i xerrar la nostra llengua i defensar els meus drets.
Fora perdelería. El president del Centre Mallorquí de Negocis Bartomeu Rosselló diu a una entrevista, "l'actitud del estat és l'esquer que ens obliga a anar a Madrit a pidolar, (demanar almoïna).
També diu que a les illes hi ha un clam per a exigir una millora del finançament, peró no per fer-lo efectiu.
I la cosa més preocupant no és l'espoli sinó la competitivitat que ens resten.
Un exemple, el 80% del IVA de l'economía balear del turisme sen va a Madrit" -¿i que torna? miséria.
"A l'aeroport de Palma recapten seixanta mlions € anuals per taxes ambientals, sels reparteixen els accionistas d'AENA. Només ens miren com un recurs a explotar. La inversió de l'estat espanyol a les Balears es, LA CADENA QUE FERME ELS ESCLAUS".
I ara digau-me ¿perqué aquesta repressió i vexació al damunt tot lo nostro?
Salut i República Països Catalans.

Valoració:3menosmas
Per M, fa mes de 2 anys

Per noltros, els balears, si no es poden aprovar, no ens perdrem res.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris