algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Augmenta el risc de pobresa a les Balears fins a un 25% de la població

La Xarxa per a la Inclusió Social EAPN-Balears ha informat aquest dimarts d'un augment en el risc de pobresa amb més de 275.000 persones que es troben en risc de pobresa o situació d'exclusió social.

Segons ha informat EAPN, gairebé un 25 per cent de la població de les Balears, és a dir, 276.062 persones, estan en risc de pobresa, la qual cosa suposa que en relació a l'any 2016 ha pujat més de cinc punts. Així doncs, l'informe evidencia que la reactivació del teixit productiu de les Balears no redueix la pobresa i, a més, aquesta recuperació s'està sustentant en un increment de les desigualtats socials.

En aquest sentit, 87.000 persones de les Balears sobreviuen amb 355 euros mensuals, la qual cosa suposa el 7,8 per cent de la població balear pel que, malgrat la prosperitat econòmica, «la tendència actual és que els pobres siguin més pobres».

Desigualtat social

D'altra banda, EAPN ha remarcat el fet que «les Illes s'estan convertint en el paradís de la desigualtat social, on els rics són més rics i els pobres més pobres» i ha alertat sobre «la ineficàcia de les polítiques públiques per protegir als més vulnerables i per fomentar la redistribució de la riquesa».

Així mateix, la població que cobra menys de 1.000 euros al mes, han passat del 34 per cent l'any 2016 a un 39 per cent en el 2017. En relació amb aquest punt, EAPN ha recordat que hi ha molts treballadors als quals el seu sou no els dóna per sobreviure, ni per pagar un lloguer.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa mes de 2 anys

Els fets són clars i les conclusions també ho haurien de ser: és impossible que no hi hagi precarietat i pobresa si no atura d'arribar gent sense recursos a un lloc on no hi sobren possibilitats per a ells ni per a la majoria de ciutadans que ja són aquí.

Si Balears fos un indret lletjot i sense gaire possibilitats d'oci, només hi vindria gent per aprofitar possibilitats claríssimes i molt profitoses, no és cert? Idò la realitat és exactament la contrària. Hi ha molta gent que s'estima més viure pobra a unes Balears massificades, espoliades i econòmicament en mans d'una metròpoli i de grans empreses, que tenir més possibilitats a un lloc amb cases buides i subvencionat, però més lleig, fred i avorrit.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris