cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
21°

Joan Tugores a VilaWeb: «La possibilitat d’una nova crisi és real»

Joan Tugores i Ques (Palma, 1953), catedràtic de ciències econòmiques, que va ser rector de la Universitat de Barcelona (2001-2005) és una de les veus autoritzades per a parlar de la sotragada econòmica que va començar ara fa deu anys. Aquella crisi que ho va trasbalsar tot es pot tornar a repetir? Ell pensa que la possibilitat, hi és, i que cal estar atents. El preocupa que no s’hagin après les lliçons que va ensenyar la crisi que va començar el 2007-2008 i explica les diferències entre la manera com s’ha reaccionat ara i com es va reaccionar durant la crisi dels anys trenta.

Ja han passat deu anys del començament de la crisi. Com la valoreu, amb la perspectiva que dóna tot aquest temps?
—Tot i tenir arrels semblants a altres crisis anteriors, aquesta crisi va ser diferent per la seva dimensió global. Per mi, hi ha dues preguntes a fer. Una de molt rellevant és per què va tornar a haver-hi una gran crisi. La segona és que, una dècada després, la pregunta bàsica continua essent si hem après les lliçons i ens hem allunyat de la possibilitat de patir un altre xoc similar.

Podeu llegir l'entrevista sencera a: http://www.vilaweb.cat/noticies/joan-tugores-cal-estar-atents-la-possibilitat-duna-nova-crisi-es-real/

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris