cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Palma vol finançar les torres del Temple i els camins de Bellver amb l'impost turístic

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha anunciat aquest divendres que la intenció de l'Ajuntament és que amb l'impost turístic sostenible (ITS) es financin les torres del Temple i els camins del bosc del castell de Bellver.

En declaracions al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio, recollides per Europa Press, Noguera ha explicat que Palma presentarà dos projectes per finançar amb aquest impost: la rehabilitació de les torres del Temple i el condicionament dels camins del castell de Bellver.

D'aquesta manera, ha remarcat que l'eix prioritari de Cort «és la protecció del patrimoni històric i natural».

Aquests projectes permetran «continuar amb la tasca de rehabilitació dels punts negres culturals de Palma, iniciada amb Can Ribes i les cases de Son Ametller», i queda com a «pendent» Can Serra que «també es farà en aquesta legislatura», ha matisat el batle. El pla de rehabilitació de les Torres del Temple té com a objectiu «convertir-les en un Centre d'Interpretació del Patrimoni en el marc del projecte de Museu d'Història de la Ciutat en xarxa» i centrat l'època islàmica, combinat amb Can Balaguer. Compta amb un pressupost de prop de 2,16 milions d'euros i el termini d'execució és de 24 mesos.

La directora general de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Francisca Niell, també present en la roda de premsa, ha comentat que durant el període 2008-2011 es va invertir «al voltant de 250.000 euros», i que «és una responsabilitat posar en marxa aquest projecte de rehabilitació», ha afegit. En aquesta línia, les actuacions previstes són obres amb un pressupost d'1,51 milions d'euros i que es duran a terme sota la direcció de l'arquitecte Elies Torres. A més, ha afegit que la museïtzació compta amb un fons de 645.365 euros.

D'altra banda, la proposta per a Bellver, que compta amb un pressupost total de 904.133 euros, consisteix a crear una xarxa de camins ben senyalitzada amb la finalitat d'evitar la seva degradació, que actualment està en el 14 per cent, segons ha explicat el regidor d'Infraestructura i Accessibilitat, Rodrigo Romero. 

D'aquesta manera, es faran tres tipus d'actuacions, enteses com a «delimitació i restauració de camins i senderes», «senyalització d'espais d'ús públic del Bosc de Bellver», i una «campanya de difusió, conscienciació i col·laboració ciutadana». Unes accions que estan dotades amb pressupostos de 709.747, 152.629 i 41.757 euros, respectivament. «És important fer aquesta feina perquè no es cerquin camins alternatius», ha precisat. Finalment, el batle ha explicat que vol «recuperar el principal pulmó verd», en referència al Bosc de Bellver, essent aquest una aposta per «la Palma verda», i continuar amb «la lluita contra el canvi climàtic», ha manifestat Noguera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris