algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

València i Palma, l'assignatura pendent del deute municipal segons l'Euram

El deute viu dels ajuntaments de l’Euroregio de l’Arc Mediterrani (Euram) l’any 2015 suposa el 17,54 % del total del deute municipal a l’Estat espanyol.

En aquest càlcul, l'Observatori de l'Euram ha tengut en compte els 20 ajuntaments amb major volum de deute en cada territori de l’Euram. El deute viu és la suma de tots els deutes a la data corresponent, en aquest cas el 2015. Els governs locals es veuen obligats a endeutar-se en el moment en el qual els seus costs superen als seus ingressos.

Per territoris

Si ens centrem en Catalunya, s’observa que la ciutat de Barcelona presenta el major percentatge sobre el total del deute dels ajuntaments de l’Estat espanyol, amb un 2,88 % del total, seguida de Reus, amb un 0,76 % i de Terrassa amb un 0,62 %. A la vintena posició es troba l’Ajuntament de Tortosa amb un 0,15 %.

Al País Valencià, el major volum de deute es registra a la ciutat de València amb un 2,45 % del total de l’Estat espanyol, seguida de Gandia amb un 0,86 % i d’Alacant amb un 0,41 %. En el vintè bloc es troba l’Ajuntament de Mislata amb un 0,08 %.

A les Illes Balears, el percentatge més elevat el presenta Palma amb un 1,09 %, seguida de Llucmajor amb un 0,12 % i Calvià amb un 0,11 %. En la posició vint es troba l’Ajuntament de Bunyola amb un 0,01 %.

Així doncs, tenint en compte els 20 ajuntaments amb més deute de cada territori de l’Euram, el total de deute viu a l’any 2015 suposa al voltant del 18 % del total del deute de tots els municipis de l’Estat espanyol. El percentatge més alt el té Catalunya, amb un 9,25 %, mentre que el País Valencià registra un 6,37 % i les Illes Balears, un 1,92 %.

Atenent les dades dels ajuntaments de l’Euram amb el major volum de deute viu, s’observa com Barcelona és l’ajuntament amb un percentatge de deute viu sobre el pressupost inferior, un 32,8 % front el 96,4 % de València i el 83,2 % de Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris