algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El Govern revisa a l’alça la previsió de creixement econòmic de les Balears

L’economia de les Balears manté un elevat ritme de creixement en el primer trimestre de 2017, que se situa en el 4,1% interanual

La Direcció General d’Ocupació i Economia ha revisat a l’alça la previsió de creixement econòmic en dues dècimes, fins el 3,8%.

Arxiu

La Direcció General d’Ocupació i Economia ha revisat a l’alça la previsió de creixement econòmic en dues dècimes, fins el 3,8 %, gràcies al bon comportament experimentat en el primer trimestre de l’any. De fet, la taxa de creixement econòmic (Valor Afegit Brut) de les Illes Balears s’ha situat en el 4,1 % en el primer trimestre de 2017, segons el darrer informe del “Moment econòmic de les Illes Balears” que publica la Direcció General. Amb aquesta variació, són ja cinc trimestres que encadenen taxes de creixement iguals o superiors als quatre punts percentuals.

D’aquesta manera, segons el Govern, l’economia de les Balears manté el vigor de 2016 i continua presentant símptomes de fortalesa; fins i tot, la variació interanual d’aquest primer trimestre de 2017 és una dècima superior a la registrada en el darrer trimestre de l’any passat.

Les dades publicades des de la Direcció General d’Ocupació i Economia estan en sintonia amb les que recentment ha fet públiques l’Autoritat Independent de Responsabilitat Econòmica Financera (AIREF), que també situa el creixement econòmic de les Illes Balears en un 4,2% en el primer trimestre, molt per damunt de la mitjana nacional, 3.0%, (de fet, encapçala el creixement entre totes les Comunitats Autònomes) i el doble del registrat a la Zona Euro, 1,8%.

La reactivació del VAB balear s’ha produït a tots els sectors productius: tant a la indústria (2,4%) com a la construcció (3,4%), i especialment als serveis (4,3%), s’ha accelerat el ritme de creixement respecte a la dada observada en el trimestre anterior. Per tant, es manté l’equilibri entre totes les activitats econòmiques, fet que atorga major solidesa al patró de creixement d’aquest cicle expansiu. En aquest sentit, continua el lideratge del sector serveis i el suport de la resta d’activitats.

Igualment, existeix una evolució positiva a tot el territori, que encapçalen les Pitiüses, amb un creixement del 4,3% interanual. Mallorca també supera els 4 punts percentuals i incrementa novament la taxa interanual respecte el trimestre precedent; Menorca manté el seu dinamisme al voltant del 3,4%.

Valoracions

Segons el conseller de Treball, Iago Negueruela, l’economia de les Balears segueix mostrant signes de millora, també en els mesos d’hivern, que suposarà millorar la desestacionalització i una major riquesa, també en els mesos més baixos de l’any. Aquest fet també permetrà «més llocs de treball durant tot l’any, que ha d’aportar una major qualitat a l’ocupació».

«Les polítiques que està executant aquest Govern permeten desestacionalitzar i diversificar la nostra economia», ha conclòs el conseller. També ha expressat que s’està aconseguint que l’actual fase de creixement sigui més equilibrada que l’anterior, amb valors molt elevats, i que «cal aprofitar per perseverar, des de la responsabilitat, en polítiques que permetin millorar el model econòmic amb una base més sòlida i inclusiva», ha sentenciat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris