algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els pressuposts del Govern espanyol tornen a castigar les Balears...

El Govern de Rajoy ha tornat a fer parts i quarts amb els pressuposts generals de l'Estat i les Illes Balears, es miri des del punt de vista que es miri,tornen a quedar marginades i acumulen un any més (i ja van dècades) de relació deficitària amb l'estat espanyol.

Les inversions territorialitzades per a les Balears baixen un 7% respecte el pressupost de 2016, també baixa la dotació per la subvenció al transport pels residents, i s’ha consignat una partida molt inferior a la prevista en concepte del conveni de carreteres.

Si ens fixam en un concepte prou objectiu com és el de inversió per capita, ens trobam que les Balears, Juntament amb Catalunya i País Valencià tornen a ser les tres comunitats més maltractades per l'executiu espanyol. En aquesta ocasió cal sumar-hi Navarra, encara que pel seu sistema diferenciat de finançament, la dada no és tant rellevant.

Les Balears són les segones per la coa amb una inversió de 129 euros per habitant, molt lluny dels 185 euros per habitant de mitjana estatal.

Si ens fixam en la inversió prevista per habitant, ens trobam amb la següent classificació feta en euros per habitant.

Melilla: 439

Castella i Lleó: 405

Ceuta: 348

Cantàbria: 344

Galícia: 341

Extremadura: 280

Aragó: 261

La Rioja: 242

Castella – La Manxa: 210

Astúries: 204

Múrcia: 185

País Basc: 176

Madrid: 156

Catalunya 155

Andalusia: 138

Illes Balears: 129

Navarra: 124

País Valencià: 119

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Menorquina, fa mes de 4 anys

Ja vindria essent hora que totes i tots els habitants de les Illes obríssim els ulls per veure la realitat que l'Estat espanyol ens imposa. Vivim sotmesos als seus interessos i discriminen la nostra cultura. Ja n'hi ha prou! Cal seguir l'exemple de Catalunya i caminar juntes i junts cap a la sobirania.

Valoració:6menosmas
Per remigio III, fa mes de 4 anys

Si castiga Balears, insulta als Països Catalans. Us castiga i a Nosaltres els Valencians ens roba més encara. Catalunya hauria de ser la senda vers la llibertat i cap a la democràcia europea. Tots tres i amb la mirada posada a l'Aragó seríem tot una potència que Europa li interessaria retenir. Quan Catalunya se'n vaja nosaltres ho pagarem molt car. Cal marxar, aquí no tenim res a fer mentre el càncer madrid no desaparega.

Valoració:5menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 4 anys

Com sempre... I a algú li ve de nou?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris