algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

I el Govern mostra «decepció i indignació»

Cladera denuncia que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 «no té en compte els interessos de Balears».

El Govern ha acollit amb «decepció i indignació» el projecte de Pressuposts Generals de l’Estat per 2017 que aquest dimartsi ha estat presentat en la seva totalitat, just en el dia de l’inici del seu tràmit al Congrés. Un PGE 2017 que per la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, «no tenen en compte els interessos de les Illes Balears».

La baixada de la inversió territorialitzada a totes les CA, llevat de Canàries, és un fet constatat. A Balears aquesta baixada és d’un 7% respecte a l’any passat, per un total de 148 milions d’euros, per comptes dels 159 de l’any passat. Per Cladera, aquesta baixa generalitzada de la inversió de l’Estat als diferents territoris té a veure amb «una inèrcia per a no incentivar les comunitats, per recentralitzar i per deixar el pressupost als Ministeris».
Amb aquest projecte de PGE 2017, Balears passa de tenir 142€ per habitant d’inversió de l’Estat en 2016 a 128 €/hab en 2017, amb la qual cosa es manté a la coa per aquest concepte.

No obstant això, Cladera ha mostrat la seva indignació amb el fet que el projecte de PGE 2017 hagi dotat el compliment del protocol en matèria del Conveni de Carreteres únicament amb 15 milions d’euros. Aquest document, signat per la presidenta Armengol i pel ministre Montoro en desembre de 2015, garantia l’arribada de 240 milions d’euros entre 2016 i 2018. «El 2016 ens van dir que no hi havia dotació per que el Govern estava en funcions, i ara ens posen 15 milions d’euros, quan havien de ser 80 cada any, i 120 si comptem els que no van arribar en 2016», s’ha queixat Cladera.

La situació amb Canàries ha estat diferent: «amb Canàries el Govern de l’Estat ha complit», ja que ha augmentat l’aportació pel conveni de carreteres en 80 milions d’euros més, fins els 175 M€ en total. “Si tenia recursos per Canàries, els hagués hagut de tenir per Balears”, ha dit la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, un fet que demostra que «el Govern central usa els pressupostos pels seus interessos partidistes, i no tracta de manera equitativa als ciutadans».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaqui, fa mes de 4 anys

De veres esperaven altra cosa? Què naïf!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris