cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El FROB acorda la fusió entre Bankia i BMN

La Comissió Rectora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha acordat que la fusió de Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN) és la «millor estratègia» per optimitzar la capacitat de recuperació dels ajuts públics davant d'un futur procés de desinversió. Per això, ha comunicat a les dues entitats aquest acord per tal que iniciïn les actuacions necessàries.

Aquesta decisió del FROB es basa en les anàlisis i estudis encarregats a AFI i Société Générale, segons ha comunicat l'organisme aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Després de rebre la corresponent comunicació del FROB, Bankia ha informat al supervisor que sotmetrà properament al seu consell d'administració l'inici de les actuacions necessàries per dur a terme una anàlisi independent de l'operació.

Així mateix, l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri ha assenyalat que no s'ha pres cap decisió fins al moment i que «en l'actualitat no hi ha acord o proposta de cap tipus relativa a l'anàlisi dels termes d'una possible fusió».

En tot cas, Bankia recorda que el procés de fusió requeriria, a més de l'aprovació pels consells de Administració d'ambdues entitats i de les seves juntes d'accionistes, el compliment dels requeriments legals establerts per la normativa estatal i comunitària aplicable.

Per la seva banda, BMN ha informat a la CNMV que, rebuda la comunicació del FROB, procedirà «de manera immediata» a iniciar les feines necessàries per a l'anàlisi de l'operació, «tenint sempre en compte la defensa dels interessos de tots els seus accionistes , i amb ple respecte a la legalitat i als tràmits exigibles».

Igual que en el cas de Bankia, BMN assegura que no s'ha pres cap decisió fins el moment i que la fusió hauria de ser aprovada pels consells d'administració i juntes d'accionistes de les dues entitats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 4 anys

Jo com clients de Sa Nostra de tota sa vida, me fa molt de mal que un banc que va fer tan de mal a tantes bones persones, ara s'hagi engolit el meu banc. I crec que canviaré el compte abans de que també me dóni els problemes a mi.

Valoració:3menosmas
Per t, fa mes de 4 anys

SA SEVA.
Bón moment per recuperar lo nostro.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris