nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Soler: «És impossible avançar en legislació al petit comerç dins un Estat cada vegada més recentralitzador»

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i PIMECO s'han reunit aquest dilluns per parlar de la situació actual d'economia, petit comerç i les possibilitats de treballar conjuntament en aquells temes que preocupen ambdues entitats.

El president de l'ASM, Cristòfol Soler, ha mostrat la seva voluntat d'ajudar al Petit Comerç «en tot allò que puguem ser útils per recuperar teixit econòmic propi» i ha explicat al president de PIMECO, Bernat Coll, que veu totalment impossible avançar en legislació favorable al petit comerç i en finançament autonòmic dins un Estat espanyol cada vegada més recentralitzador.

Per la seva banda, Bernat Coll, president de PIMECO, ha comentat que de sis anys ençà, «l'Estat ha recuperat més de 80 competències en matèria de comerç a costa de les comunitats autònomes i ha legislat a favor de les grans superfícies». Bernat Coll ha afegit que s'estan fent algunes passes des del Govern però que el marge de maniobra és estret degut al baix marc competencial que té actualment.

Tant PIMECO com l'ASM veuen primordial recuperar el teixit comercial que les Illes Balears hem perdut i ens han fet passar de ser la primera comunitat autònoma en renda per càpita a la vuitena. Per això, ambdues organitzacions creuen necessari que la societat illenca prengui consciència que el petit comerç és un eix vertebrador dels nostres pobles i ciutats, i de la nostra prosperitat econòmica.

Cal recordar que a les Illes, per cada lloc de feina que creen les grans superfícies, en destrueixen 1,7 al petit comerç, i que així com tot el marge de benefici de les grans superfícies se'n va lluny de les Illes, el marge de benefici del petit comerç reverteix a la llarga en una major capacitat adquisitiva i millors condicions per a tota la ciutadania illenca.

Aquesta trobada s'emmarca dins un cicle de trobades que l'ASM durà a terme durant les properes setmanes amb diverses associacions d'àmbit illenc.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Encara és per aquí?, fa mes de 4 anys

Encara.està per aquí aquest malalt?
A aquest " assalta-digitals" li haurien d'ensenyar que hi ha vida, fora del diari de Balears i que tothom té dret a ser respectat.
No conec personalment a Tòfol Soler, però me pareix més normal que la rata que pul.lula per.aquí de dia i de vespre.

Valoració:0menosmas
Per vaya peça, fa mes de 4 anys

Mira el de la O.J.E., el mismo que hacía loas y discursos con motivo de la entrega de una placa a la fragata "Baleares" en Palma, el 26 de enero del 74. En español, por supuesto. Con los consiguientes vivas a España.

Antes falangista. Ahora catalanista. ¿Y mañana?

Valoració:18menosmas
Per Calabruix, fa mes de 4 anys

Què soparem avui?
El que mani n'Arruix.

Valoració:13menosmas
Per Calabruix, fa mes de 4 anys

Definicions:
Independentista: el que digui n'Arruix
Gonella: el que digui n'Arruix
Possible lector de dBalears: el que digui n'Arruix

Arruix, persona tolerant o clarivident.

Valoració:13menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

Calabruix, jo no soc d'aquest bloc i tu ets tan independentista com el Ministre de Justícia actual. Tu ets el pesat de sempre i de veritat te dic, que cansa molt veure com tu i tots els amics imaginaris, més dos penjats que gairebé no saben escriure i un ancià amargat, que copia i aferra i escriu mentides, despotriqueu contra tothom, contra el dBalears i contra noltros, ens insulteu i i cerqueu baralla. I aquesta situació tan desagradable, pasa un dia si i l'altre també i a totes hores i a totes les notícies on veis que algú ha fet algún comentari.
M'han dit que en Campos necessita un secretari, ves a ajudar-lo a redactar denúncies i t'entretindràs un poc. No passis pena, no te treuran la pensió per invalidesa, perquè només es un vuntariat i és pet ajudar al teu capet a no crear monstres.
I ja està bé. És hora d'ajudar a fer el sopar que és bastant més,agradable que la gonelleria m aleducada que no respecta a ningú.

Valoració:-12menosmas
Per Calabruix, fa mes de 4 anys

@Arruix,
aquest diari és tan meu com teu. Som independentista, pero no un personatge dels que parla el blog "Patriotes de pedra picada".
Només un intolerant creu que té la raó i que els que no pensen com ell son uns faixistes. Molt pic democràtic. Ara també reparteixes carnets de lector del dBalears. De psiquiatra!

Valoració:14menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

Als vostres diaris no voleu més que gent dels vostros.
Aquí tenim dret a inter-i canviar opinió sense que dos o tres anormals, es fiquin insultant i molestant

I su el dBalears esborra els vostres comentaris, és perquè també consideren que sou un perjudici per la.publicació. Jo no tinc camp influència, només protest perquè me pareix que el vostre comportament és ferest, indecoròs i antidemocràtic. És l'equivalent digital a entrar al local d'una associació i destrossar tots els mobles. O entrar i ventar a la gent.

Valoració:-11menosmas
Per Calabruix, fa mes de 4 anys

@Arruix,
ja veig que tu ets un d'aquest que parlem al blog "Patriotes de pedra picada" i que no saben fer res més que insultar a tot el que no pensa con ell.
Una actitud molt democràtica.
Ara resulta que tu reparteixes carnets d'independentistes, de faixistes, del que et vingui de gust. Una mica intolerant sí que ho ets.
En Soler va deixar el PP quan en Bauzá el va treure del lloc on vegetava. Inmediatament es fa sobiranista, si tu no hi veus res de raro, enhorabona. Però els que sí ho trobam insòlit no som menys independentistes que tu.

Valoració:13menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

On la gent normal veu la lluita d'uns petits empressaris, perquè les seves empreses i ells llocs de treball que mantenen, no s'en vagin a n'orris, els fatxagonelles sense pundonor ni vergonya, que es fiquen on no és el seu lloc per molestar, veuen que el president de la ASM quan era jovenet, anava als campaments de la OJE .
Aquesta és una fallta d'empatia pròpia dels neofatxex i nazigonelles.l, perque tot el que els sobra de fantasia per crear una llengua i una Història impossibles, els falta en sentiments cap el seu prògim, malgrat sigui del seu veïnat.

Valoració:-32menosmas
Per unaperallá, fa mes de 4 anys

2 + 2 = 69

Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris