nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Pimeco demana al Govern un màxim de 10 festius d'obertura comercial a l'any

23-06-2016

La patronal del petit comerç de Mallorca (Pimeco) ha sol·licitat que la llei de comerç es modifiqui per regular de forma més correcta l'obertura de grans i mitjanes superfícies els diumenges i dies festius, de manera que ha sol·licitat al Govern un màxim de 10 festius d'obertura comercial a l'any.

La junta directiva de la patronal així ho ha traslladat aquest dimecres al conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela i la directora general de Comerç, Pilar Sansó en el transcurs de la reunió de treball que han mantingut aquest matí. Així mateix, reclama una regulació més adequada per a les denominades Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) per evitar una liberalització total dels horaris.

Aquesta qualificació permet actualment als municipis que ho sol·licitin que les superfícies comercials de més de 300 metres quadrats puguin obrir els diumenges tot l'any. Pimeco creu que, per regla, s'ha de garantir que els diumenges els comerços de més de 300 metres no puguin obrir si no es tracta realment d'una zona on hi ha interès turístic i per això els Ajuntaments haurien de justificar-se amb uns criteris més clars.

En tot cas, a més, Pimeco argumenta que els possibles horaris dominicals d'obertura es limitin l'1 de maig al 30 d'octubre més la setmana de Pasqua. 

El president de Pimeco, Bernat Coll, manté que «s'ha desvirtuat la figura de les zones d'afluència turística i que molts ajuntaments han demanat que tots puguin obrir els diumenges, en alguns casos de forma injustificada més enllà dels interessos dels grans comerços».

Coll diu que «aquesta situació està perjudicant i molt al petit comerç i argumenta que s'han de prendre mesures efectives per protegir-lo».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris