nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Guillem López Casasnovas: «La Seguretat Social no podrà assumir les jubilacions dels que ara tenen entre 50 i 60 anys»

21-06-2016

L'economista menorquí i conseller del Banc d’Espanya Guillem López Casasnovas ha afirmat que cal una intervenció urgent del sistema de pensions perquè «la Seguretat Social no podrà assumir les jubilacions de les persones que ara tenen entre 50 i 60 anys». En declaracions a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, l'economista ha recomanat fer canvis «graduals perquè no ho podem fiar tot a l'estalvi obligat, que és el que ens imposa la cotització». És per això que el conseller del Banc d'Espanya aposta per un sistema mixt de cotitzacions públiques i estalvis o aportacions privades.

López Casasnovas també ha proposat altres reformes, com ara augmentar el salari mínim o fer ofertes més atractives de plans de pensions des de les entitats financeres.

Brexit, respectar la democràcia

Pel que fa al Brexit, l'economista i conseller del Banc d'Espanya creu que, si finalment el Regne Unit decideix sortir de la Unió Europea, hi haurà incertesa als mercats financers, però defensa que cal respectar la democràcia. López Casasnovas considera que «ens hem d'acostumar al fet que els compromisos, les preferències de la gent, la democràcia, estan per sobre de les pors».
Finalment, l'economista ha demanat als partits polítics que facin propostes econòmiques més concretes i realistes als programes electorals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tot d'una, fa mes de 3 anys

"Suis".- En lugar de venir aquí a decir estupideces, ¿por qué no pones en marcha todos los elementos para que Cataluña se largue de una vez por todas?. Y tu, con ellos. Rápido, fenómeno.

Valoració:-1menosmas
Per Saben?, fa mes de 3 anys

Europa no permet de Espanya faci fallida, perquè el forat negre que deixaria seria massa gros i arrossegaria als dames països europeus. Per això intenten contenir el dèficit fent-li préstecs i que vagi aguantant, malgrat que arribarà un moment en que tot s´esfondrara, i més amb el PP governant, perquè els seus polítics no tenen coneixement i estant com estam, fan el deute cada cop mes gros i només retallen al poble per fer veure que prenen mesures.

Valoració:3menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

I encara haver de sofrir lumbreres com en "catalunya nos roba" que venen a dir-mos lladres... despres de financar Espanya des de fa 3 segles.
Lo que es impressionant es que no tenguin un minim d'intel.ligencia per demanar-se perque Catalunya no pot anar a demanar doblers a fora d'Espanya. Voltros deixarieu doblers a qui esta extorsionat per sa mafia que li pren 16000 milions d'euros cada any, i no te cap poder politic per poder administrar lo que guanya ?.
Espanya, amb mes de 1 000 000 milions de deute (es 75000 milions de Catalunya, si fossin certs, serien pecata minuta en comparacio) reb prestecs per sa unica i senzilla rao de que esta a dos dits de sa fallida total i Europa no s'ho pot permetre.... ara.
Ara, per favor, continuau venguent per aqui amb totes aquestes mentidotes, que cada vegada hi ha mes gent convencuda de que d'Espanya no se pot esperar res mes que expoliacio i a mes insults d'ignorants. Tot gracies a voltros, si s'independentisme no es majoria absoluta ja, li falta mooolt poc.

Valoració:4menosmas
Per I què?, fa mes de 3 anys

I que no és ben trist, que s'en duguin els teus doblers i que hagis de demanar prèstecs amb interessos als espoliadors, només per poder pagar les teves despeses, i havent de justificar tot, partida per partida, mentre que a altres comunitats tiren i malbaraten el que és teu?

Valoració:6menosmas
Per cataluña mos roba, fa mes de 3 anys

Lo queráis blanco o negro, cosa que me es totalmente indiferente.

El FLA, procede del dinero de todos los españoles, evidentemente, también de los catalanes. Uno de los que aportan por ejemplo, son las Loterías del Estado Español con casi 8.000 millones de euros en 2.015.

Cataluña, que es una Comunidad totalmente quebrada, sus pagarés y todas sus cuentas, son bono basura. Su deuda se acerca a los 75.000 millones de euros no pudiendo ir a ningún sitio a pedir dinero. Por lo tanto, al Estado Español ("el que les roba"), a pedir dinero.

En tres años se han llevado 47.500 millones de euros. Casi el 80 por ciento del Fondo.

Basta decir, que los Mossos d'Esquadra los paga el gobierno de la nación. Y que sin la aportación del estado, los jubilados no podrían cobrar su pensión.

Otrosí, digo: Pedid a las farmacias catalanas si cobran puntualmente. El último mes que han cobrado (todavía hay tres de pendientes), procede, precisamente del FLA (dinero de todos los españoles).

Y como los españoles, les "robamos", ¿Cuándo se largan?. Y si les robásemos, cosa totalmente falsa, habría que suponer que los españoles somos más listos que ellos. Los españoles no robamos nada a nadie.

Espanya ens roba. Que Dios os conserve la vista.

Valoració:-5menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

Total, res nou: Espanya és inviable, estam dins un un vaixell que s'enfonsa i enlloc de guardar els nostres recursos i partir, encara els hi donam (o deixam que els agafi) perquè els usi per tapar els forats que ha generat malbaratant-los durant dècades.

Valoració:7menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

Suís, efectivament dèiem el mateix: Catalunya és la comunitat que aporta més doblers i després d'ells ve la nostra. Efectivament, dir que els catalans s'en duen doblers d'Espanya és una fal làcia creada per donar-los mala imatge, però que no fa altra cosa més que multiplicar les ànsies independentistes dels catalans. Però hi ha ultres que estan completament abduïts, com la púrria que molesta per aquí, que s'atreveixen a venir a insultar-nos, perquè deim que els governants actuals s'han apoderat dels doblers dels treballadors, per tapar els forats financers prouïts per haver ajudat als bancs amb doblers publics (doblers que pareix ser que no tornen) com si no ho sapiguéssin. Que tengui un bon dia.

Valoració:6menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

I doncs, jo no he dit res de cotitzacions en sa seva totalitat. Jo m'he limitat a dir que ses pensions d'ara les paguen es joves d'ara, ja sigui amb imposts o cotitzacions. Lo que no s'ha de pensar es que hi ha una reserva, perque practicament se l'han pulida.
Me fa sa impressio que deim el mateix.
Es meu comentari sobre llegir mes abans d'escriure (i demano excuses per si qualcu ben documentat s'ha sentit ofes) anava mes dirigit cap a gent que ve amb xifres completament falses que posen Catalunya com a deutora amb s'estat espanyol, o qui diu que es FLA
(https://es.wikipedia.org/wiki/Fondo_de_Liquidez_Auton%C3%B3mica) ve de fons europeus, sense anar a cercar un minim aquestes informacions.

Valoració:5menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

Suís: Les pensions no les paguen les cotitzacions dels que fan feina en la seva totalitat, perquè desgraciadament hi ha molt d´atur i molts de joves guanyen sous petits i com que hi ha molta gent jubilada els doblers no basten, pel que també se destina una part agafada dels impostos que s´han recaptat, al pagament d´aquestes pensions.
Independentment d´aquests doblers, existeix un fons que se va crear l´any 2000 i que està destinat a cobrir incidències o per quan s´han de satisfer pagues extres. El problema amb aquest fons de reserva, és que aquest Gobierno actual no ho ha entès, ja que aquest fons no just s´ha de treure els doblers sinó que també s´en ha d´ingressar i sobre tot, s´ha de tenir ben clar que son per les pensions, no per treure doblers per tapar els forats que ha fet la mala gestió dels pressupostos i el sanejament de la Banca amb doblers públics.
Crec que vostè ha sigut molt injust, dient-mos que hem de llegir abans d escriure, perquè tal vegada sigui vostè el que no està massa ben informat en aquest tema i abans de renyar-nos, s´hauria d´assabentar del tema.
Passant un altre pic al que ens ocupa, crec que l´arrel del problema ve de de l´avarícia, de voler explotar als treballadors per acaparar tots els doblers, de voler fer negocis amb lo que no es seu, sinó dels ciutadans i per atendre les seves necessitats i els funcionament de les ciutats, comunitats i país. P erò com que se veu que tornaran sortir elegits els que fan aquestes brutors, comprenem que a la majoria de pensionistes i jubilats no els preocupa gens el tema i els treu més la son el fet de que un monòlit franquista continuï dret que si podem menjar i pagar-se el llum.
Tenguin una bona vetllada.
.

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

A suis,

Els FLA són fons europeus dirigits cap a les autonomies, els castellans no tornen res a noltros.
Els FLA són fons europeus amb baix interés, i si se demanen se han de tornar, per això els castellans no demanen FLA.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris