cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

El Govern augmenta el control de la precarietat laboral per «revaloritzar la situació dels treballadors»

06-06-2016

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat la posada en marxa d’un nou Pla de lluita contra la precarietat en el treball, que s’iniciarà a principis de juliol i es perllongarà fins a finals d’agost. Aquesta actuació, que preveu el desplaçament a les Illes Balears de 33 inspectors, subinspectors i personal de suport procedents d’altres Comunitats autònomes, es desenvoluparà en els mesos de major activitat a l’arxipèlag, tot coincidint amb la temporada alta.

Armengol ha presentat la iniciativa juntament amb el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

La presidenta ha assenyalat que les Illes Balears és la primera Comunitat Autònoma que ha plantejat aquest pla de xoc en «col·laboració amb els agents socials i empresarials», que l’any passat ja va tenir «uns resultats efectius». A més, també és la primera Comunitat que ha plantejat «clàusules socials a la contractació amb l’administració, per donar exemple» des del sector públic.

«És el moment –ha insistit la presidenta- davant les bones expectatives de creixement econòmic”, que preveuen per a 2016 un increment del PIB balear del 3,5%, «revaloritzar la situació dels treballadors, aconseguint un increment de la remuneració i una millora de les condicions de feina».

Per la seva banda, el vicepresident Barceló ha expressat que «el compromís del Govern és aconseguir que deixar enrere la crisi vulgui dir deixar enrere la precarietat». Barceló també ha afegit que aquesta iniciativa s’emmarca dins les «polítiques cabdals d’aquest Govern», enfocades a realitzar «mesures de rescat a la ciutadania», perquè existeixen molts treballadors que «encara estan patint els efectes durs de la crisi». A més, Biel Barceló ha assenyalat que el Govern cerca polítiques adreçades al benestar de les persones, sense que això suposi una minva a la competitivitat de les empreses.

El conseller Negueruela ha destacat, a la seva intervenció, que el Pla de lluita contra la precarietat laboral posa de manifest el treball conjunt i el consens que, des de tots els agents involucrats en el mercat laboral, s’ha fet per aconseguir una ocupació de major qualitat. En aquest sentit, ha posat en valor l’estreta col·laboració amb Inspecció de Treball i la Seguretat Social, així com amb els agents econòmics i socials, per posar en marxa aquestes mesures.

Després d’apuntar que el mercat laboral pateix encara signes de precarietat –amb una elevada taxa de temporalitat i rotació de contractes, i amb una parcialitat que pot estar amagant infracotitzacions-, Negueruela ha afirmat que tan important com «quant es creix» ho és el «com es creix».

El Pla de lluita preveu realitzar unes 1.300 actuacions programades durant els mesos de juliol i agost, a totes les illes i en tots els sectors econòmics. Com a reforç d’aquest pla extraordinari, i a petició de la CAIB, la plantilla ordinària d’Inspecció de Treball a les Illes Balears farà també aquest estiu un seguiment de la temporalitat, la parcialitat i les hores extraordinàries.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per onlinpills, fa mes de 3 anys

Entirely edifying collection
http://www.buypillsonlineuk.com

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris