nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

La consellera d'Hisenda adverteix que les Balears es troben en una «situació límit»

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha advertit que les Balears es troben en una «situació límit» amb un deute públic de 8.995 milions d'euros i un dèficit que supera l'1 per cent.

La situació econòmica «de partida» és «complicada», ha remarcat Cladera durant la seva compareixença al Parlament per informar sobre el Projecte de llei de pressupostos generals de la Comunitat Autònoma per a 2016 del seu departament.

En la seva exposició, Cladera ha destacat els 300.120.000 d'euros que es destinaran als Consells Insulars, que representen un 5,8% més que el 2015. També s'ha referit als 110.000 euros d'estalvi que suposarà la renúncia dels consellers a dietes del Parlament durant l'any que ve.

Per part seva, el diputat del Grup Parlamentari del PP Antoni Camps ha criticat que, malgrat l'elevat nivell d'endeutament que arrossega la Comunitat, el Govern tengui previst augmentar el deute en 260 milions més el 2016.

En aquest sentit, el diputat de Podem Salvador Aguilera ha dit que es tracta d'un deute «impagable». Segons ha explicat, un de cada cinc euros del Pressupost «anirà als bancs», cosa que és «impossible d'assumir», ha remarcat, tenint en compte que en total es destinaran 918 milions d'euros entre amortitzacions i interessos, d'un pressupost global que ascendeix a 4.241.000 d'euros.

A això, la consellera ha aclarit que «estam pagant el deute de Matas», de grans infraestructures escomeses en anteriors legislatures.

Per part seva, el diputat del PI Jaume Font ha assenyalat que «les Balears estan en concurs de creditors», i ha censurat l'increment d'impostos i taxes, com també la falta de mesures destinades a reactivar l'ocupació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ||*||, fa mes de 5 anys

Fa falta un estat català potent que apliqui les polítiques necessàries per a la ciutadania.


http://dbalears.cat/balears/2015/10/31/287546/assemblea-sobiranista-mallorca-treballara-per-construir-republica-dels-paisos-catalans.html

Valoració:4menosmas
Per Macià, fa mes de 5 anys

Per es d´aqui abaix.
Bono, tu no promocionaries sa llengua nostra, tu t´estimes més que promocionem sa teva llengo imposada a través del Instituto Cervantes, a que si?

Valoració:5menosmas
Per bon profit, fa mes de 5 anys

No me lo creo. Si yo estuviese en situación límite no me gastaría 1.036.000 de euros es la promoción del catalán, tal como recoge el periódico U.H, que por cierto también se edita en catalán, en su edición de hoy.

"No tenemos para pan y compramos abanicos" Hay refranes locos y estúpidos que pasan a la vida corriente.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris