muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Front comú per retornar l'IVA reduït a perruqueries, centres d'estètica i floristeries

6390

Entre els arguments, destaquen que aquests negocis donen feina a una població eminentment femenina i amb gran capacitat de generar ocupació.

M. Azagra

Els petits i mitjans empresaris dels sectors de perruqueria, estètica i els floristes de Balears han aplegat esforços per demanar conjuntament que es retorni als seus negocis l'IVA reduït.

Concretament, el vicepresident de la Federació Balear de Perruqueries i Estètica GREPELS-PIMEM i l'Associació Nacional d'empreses d'Imatge Personal (ANEIP), Rafael Rubio, i la cap de la secció Floristes-PIMEM, Manela Campos, coincidiren a assenyalar la importància de les al·legacions presentades pels respectius sectors en l'àmbit estatal a l'esborrany del Document d'Observacions sobre la reforma d'aquest tribut.

Aquests entenen que tornar a l'IVA del 8 per cent en comptes de l'actual 21% suposaria donar alè a molts d'establiments que precisament perceben amb major duresa l'impacte de la crisi per aquest canvi tributiu.

Pel que fa a les justificacions, argumenten que la perruqueria “és un sector eminentment d'ocupació femenina, el 85% està format per empresàries i empleades. En termes similars es justifica la reversió de la pujada del tipus de l'IVA aplicable als serveis de floristeria, ja que es tracta d'empreses amb gran capacitat de generació d'ocupació”.

A més, apunten a una directiva europea que prescriu, amb caràcter permanent, l'aplicació dels tipus reduïts de l'IVA per als serveis intensius en mà d'obra, entre els quals hi esmenten els serveis de perruqueria.

Segons ANEIP, gairebé 9.000 perruqueries van haver de tancar l'any 2012 a tot l'estat, just en l'exercici en el qual l'IVA s'apujà, segons les dades del Directori Central d'empreses (DIRCE) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris