nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els consumidors denuncien el 'menyspreu' als ciutadans que suposen els imposts 'verds'

20146

Concentració de FACUA a les portes del Consolat.

Miquel A.Cañellas

Els empresaris dels envasos, del lloguer de vehicles i de les grans superfícies, entre d'altres, han estat algunes de les veus més crítiques fins el moment amb el projecte d'imposts mediambientals que el Govern anuncià en primera instància, com a fórmula per a "racionalitzar el consum", i que finalment hagué d'empassar-se fa alguns dies, ajornant la seva entrada en vigor per quan hagi passat la temporada estival.

Els empresaris, però, no són els únics damnificats que es posicionen en contra d'aquest intent de l'Executiu d'incrementar els recursos propis a costa dels dels particulars. Recordem que quan es confirmi el repunt impositiu,  aquest repercutirà directament en les butxaques dels consumidors.

En virtut d'això, les organitzacions FACUA-Consumidors en acció i La Defensa consideren que tant el Govern com les patronals han menyspreat els ciutadans de les Illes.

Aquestes organitzacions estan convençudes que el llarg diàleg mantingut entre empresaris i governants no ha servit de res, a la vista que "ambdues parts han actuat únicament i exclusivament en el seu propi benefici, sense tenir en compte l'opinió dels consumidors, que en definitiva serem els veritables perjudicats", indiquen.

Així mateix, consideren que el Govern ha ajornat l'entrada en vigor d'aquests nous imposts, "no com a conseqüència de tenir la temporada turística molt a prop, si no com a conseqüència de la seva pròpia incapacitat i per la improvisació i falta de previsió amb la qual estan actuant en aquest àmbit".

"Ni Govern ni empresaris tenen clar encara com serà el procediment de liquidació, ni tenen les eines precises. Especialment en allò que afecta a com haurien de fer les liquidacions els comerços que seran responsables de la seva recaptació".

Per a les associacions de defensa dels consumidors l'ajornament s'explica perquè "l'Executiu pretén guanyar temps per a poder crear les eines i el sistema de recaptació". Per altra banda censuren que els comerciants tampoc no coneixen quines seran les regles del joc.

"Tant Govern com les patronals han actuat sense tenir en compte l'opinió dels veritables afectats, els consumidors", en el tema d'uns nous imposts, que per a FACUA i La Defensa "no són més que una nova forma improvisada pel Govern per a quadrar els seus comptes, sense tenir en compte que les butxaques dels consumidors de Balears no estan en condicions de suportar una major càrrega impositiva".

Finalment, les organitzacions critiquen que durant els passats mesos, el president José Ramón Bauzá i els seus respectius consellers s'han reunit "amb pràcticament tots els col·lectius de la nostra comunitat, tret dels consumidors", que segons el seu parer ha quedat palès que són el "veritable motor de l'economia del país".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un que hi pasava, fa mes de 7 anys

quina gentada a les portes del consulat. ¿i quentes organizacions convocaven aquesta importan protesta?

Valoració:6menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

Els siutadans, que ja començen a ser avorrits de creurets que son siutadans, el que han de fer es votar el que els hi diu sa tele, i callar.
I el millor és en bausà, aquí i ara...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris