nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Maig millorà les perspectives del comerç illenc, molt malmeses durant 2013

Els petits comerciants del sector de la confecció, el calçat i els complements de Mallorca qualifiquen el passat mes de maig amb un 4,5 sobre 10; la valoració més alta entre les registrades en tot l'any 2013, segons constata avui el baròmetre de l'activitat comercial publicat per Pimeco.

En aquest document s'entreveu un lleuger increment de les vendes, encara que la patronal comercial destaca que el comerç mallorquí 'suspèn' pel que fa als resultats d'ençà de juliol de 2012.

La percepció de vendes no resulta gaire afavorida, segons descriuen les xifres. Així, just un 6 per cent dels enquestats afirma que el maig d'enguany ha estat millor que el de 2012, un 33 per cent creu que s'ha mantingut pel que fa a les vendes, i la majoria, un 61 per cent diu haver venut menys.

Diferències

Així mateix, el baròmetre reconeix diferències que s'estableixen entre establiments de Palma en relació a la resta de l'Illa.

Segons això, un 28 per cent dels comerços de la capital balear i un 38 per cent dels pobles van vendre menys al maig en comparació amb el seu mes precedent, mentre que un 28 per cent a Palma i un 22 per cent a les altres localitats van assolir incrementar les seves vendes.

Pimeco destaca que "el to negatiu de les dades resulta especialment rellevant degut al fet que maig se situa en plena transició de la primavera cap a l'estiu, sense que l'arribada de visitants hagi assolit permès superar els resultats de 2012".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris