cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Les empreses de les Illes incrementaren les vendes a fora un 17 % el 2012

Les empreses de Balears varen vendre a fora l'any passat productes i serveis per valor de 1.012 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del valor de les exportacions del 17,2 % més que el 2011, segons ha informat avui el Govern en la presentació del segon pla de suport a la internacionalització.

L'Arxipèlag disposa de 2.200 empreses registrades que en alguna ocasió han venut la seva activitat més enllà de les fronteres de l'Estat, encara que tot just 350 ho han fet de manera continuada durant els últims tres anys, i d'aquestes, 275 exporten anualment productes per valor de més de 50.000 euros.

Aquestes dades han estat facilitades per la secretària autonòmica de Promoció Empresarial i Ocupació, Lourdes Cardona, i el director general de Comerç i Empresa, César Pacheco, que han subratllat que el Pla d'Internacionalització de les Illes Balears 2013 s'ha elaborat en col·laboració amb les tres cambres de comerç de les Illes i l'Institut de Comerç Exterior (Icex).

Segons Pacheco, els sectors d'actuació prioritària són la moda (calçat, bijuteria i tèxtil), els serveis turístics, la construcció, l'agroalimentació, la nàutica, la biotecnologia i l'audiovisual.

En cada cas s'han identificat els països amb major potencial de demanda dels serveis i productes que oferixen les empreses de Balears, entre els quals destaquen com a mercats «madurs» els estats europeus i altres que ofereixen importants possibilitats com Rússia, Brasil, EUA i Mèxic, ha indicat Lourdes Cardona.

A més dels serveis turístics, els productes més exportats des de Balears en 2012 van ser calçat, pells, olis, perles, goma de garrofa, patates, vins, licors i mobles, i els principals mercats van ser Hongria, França i Alemanya.

El director general de Comerç ha destacat que el pla permet aprofitar millor els recursos de les cambres i les institucions per a facilitar als que volen internacionalitzar-se informació i serveis harmonitzats, animar les societats amb major potencial a vendre a l'estranger i afavorir la cooperació entre empreses petites perquè puguin exportar.

En la presentació han participat també el director de Cooperació Institucional de l'ICEX, Juan Miguel Márquez; els presidents de les cambres de comerç d'Eivissa i Mallorca, Vicent Torres i Joan Gual de Torrella, i el secretari de la Cambra de Menorca, Pedro Monjo.

Aquest últim, al contrari que els altres dirigents, s'ha queixat de la falta de coordinació amb el Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris