algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Ridícul del Govern a la ITB de Berlín

21128

Moment en què la Policia alemanya requerí la documentació a Hau, qui li explicà les seves intencions a la fira turística.

G.K.

El Govern Bauzá no ha encaixat gens bé el vídeo de Miquel Barceló ni la protesta del GOB per les seves polítiques territorials i mediambientals. Ahir, i en un acte sense precedents, l'Executiu autonòmic demanà vigilància policial a l'estand balear de la ITB per evitar possibles aldarulls amb els membres del GOB. La presència dels policies uniformats va ser molt visible i comentada.

Fou una de les sorpreses de la jornada durant la inauguració de la ITB, la fira turística més important d'Alemanya. Tres policies rondaren els voltants de l'estand de les Illes, atenent la petició expressada pel Govern balear a l'Ambaixada espanyola en tenir coneixement de les intencions dels membres del GOB d'assistir a la fira turística.

Tanmateix, no es produí cap incident, tot el contrari. Els tres membres del GOB que es desplaçaren a Berlín -Margalida Ramis, Macià Blázquez i l'alemany Gerald Hau- conversaren en to col·loquial amb els policies, que prengueren nota de les dades de Hau. Els tres activistes deixaren clar que la seva intenció era informar els majoristes de la campanya internacional de protecció del territori i que en cap cas no volien boicotejar els actes oficials. Així mateix ho explicà Ramis a dBalears: "Hem quedat sorpresos en veure la Policia", digué, abans de qualificar els fets de "surrealistes".

Els ecologistes no coincidiren ni amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, ni amb el conseller de Turisme, Carlos Delgado, que feren tot el possible per "esquivar-los". La portaveu del GOB explicà que "fins i tot avançaren la roda de premsa amb els mitjans per evitar coincidir amb nosaltres".

El GOB llançà dimecres la campanya "Mallorca Blackout", que rep la col·laboració de l'artista Miquel Barceló i que va ser presentada a Berlín amb la indignació de Delgado i les crítiques dels representants del sector. El GOB alerta de les pretensions del Govern Bauzá en política territorial i ambiental. L'objectiu dels ecologistes és presentar la campanya als majoristes alemanys, aprofitant la fira, perquè aquests pressionin i conscienciïn les autoritats. Miquel Àngel March recordà que no és la primera vegada que es desplacen a la ITB per promoure la conservació de l'entorn.

Respecte del ministre

La campanya del GOB causà la indignació del Govern Bauzá i del sector empresarial. Però el ministre de Turisme, José Manuel Soria, expressà el "màxim respecte" per l'acció dels ecologistes. En la roda de premsa que oferí ahir horabaixa a la fira turística, el ministre no criticà l'actuació del GOB en ser preguntat per aquesta qüestió. Assegurà que "desconeixia" el contingut de la roda de premsa que havien fet dimarts i defensà la política del Govern balear. "L'objectiu de l'Executiu de Bauzá és promoure l'economia i, alhora, preservar l'entorn natural" manifestà Soria.

En canvi, els empresaris illencs que es desplaçaren fins a Berlín foren més crítics amb l'acció del GOB. No qüestionaren la campanya, però sí l'escenari elegit. Segons el seu parer, la fira turística més important per a les Balears no és el lloc adequat per promoure la denúncia dels ecologistes. "Nosaltres feim feina per atreure turistes i ells fan tot el contrari", indicaren els empresaris. El conseller de Turisme, que ja parlà sobre aquesta qüestió dimarts en el Parlament, es pronuncià ahir en el mateix sentit i lamentà l'actuació del GOB.

Reunions

Mentrestant, i sense fer soroll, els membres del GOB continuaren ahir amb la seva campanya de denúncia. S'entrevistaren amb operadors turístics, com per exemple TUI, i els exposaren la seva iniciativa. Margalida Ramis recordà ahir que la seva intenció "només és informar".

Respecte de la roda de premsa que realitzaren dimarts a la seu d'una entitat conservacionista alemanya, Ramis es mostrà molt satisfeta. Indicà que hi acudiren uns deu periodistes que "coneixien molt bé la realitat" de Mallorca i assenyalà que estigueren "molt interessats" en el contingut del projecte.

Tanmateix, els mitjans alemanys ahir no es feren ressò de la campanya del GOB. La major part dels periodistes que acudiren a la convocatòria són freelancers que podrien fer servir la informació en qualsevol altre moment.

No es pot obviar el fet que Mallorca és la principal destinació vacacional dels alemanys. Sovint apareixen informacions sobre l'Illa en els mitjans del país, tant bones com dolentes. A més, "amb motiu de la ITB es duen a terme centenars de rodes de premsa a la capital germànica, per la qual cosa no és estrany que la campanya del GOB no hagi tingut un gran ressò mediàtic", explicà el director del Mallorca Magazin, Bernd Jogalla.

Amb la campanya, el GOB pretén aconseguir "el suport de turistes i amants de Mallorca per reivindicar les bases per a un nou model turístic i territorial que garanteixi el futur de l'Illa i que ha de passar necessàriament per la conservació". Entre les crítiques que fa el GOB, ressalta l'hotel que es vol fer a la Ràpita i la importació de residus.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Sou uns malpensats, aquesta policia, nome´s va anar ha repartir revistas de
" LIBERTAT BALEAR" per culturitzar els "Alemanys"

Valoració:0menosmas
Per siurell, fa mes de 8 anys

cal recordar que el GOB ha defensat el desastre ecologic del tren de llevant, el tren de la vergonya, és una pena que una organització de defensa del territori no defensi la terra sinó els interessos polítics i económics del PSM. Qui estima Mallorca No la destrueix tant si ets del PP o del PSOE o del PSM.
Desfensam sa terra! No al tren de llevant!

Valoració:-1menosmas
Per Ana Riera Lladó, fa mes de 8 anys

Quan el darrer arbre sigui tallat..., quan el darrer peix sigui pescat..., quan el darrer animal sigui caçat..., no més a n'aquest moment vos adonareu que es doblers no es poden menjar.
Enhorabona GOB i endavant...!!!

Valoració:8menosmas
Per corc, fa mes de 8 anys

EXCMO. sr. Bausanet aixo´ es de T.B.O. s´ha acostumat d´enar als pobles anrevoltat
de gorilas, i lo mes parillo´s que li han fet ha estat tirarli una llengo de porc, (segons
s´al-lot se juguete ) ¿ tenia por que el tupasen ? ¡no homo¡ tens es merçenari collons
de cervol al costat, hen tornar t´hen dus en Barcenas, (diven que es un cabron ) en
Mortadelo,que es rabio´s, i en Floriano i n´he Borrego per entretenir es personal i protegirte,- lo que en de voure i sentir,-sentir i voure.

Valoració:11menosmas
Per Si sa mamella no dona..., fa mes de 8 anys

Com sa veu, i a les clares, que en Peter Fields ni el G.O.B., ja no xuclen mamella...tot sa acaba, fillets meus, tot sa acaba... i aixi com va el món, mirau Italia per exemple, el P.P. perdrà el Govern, que no les eleccions (de fet no les ha perdudes mai), però lo de es pacte de "Progres" tampoc tornarà...pot ser un Beppe Grillo, o un no se que, però sa mamella esta eixuta i no rebreu ni un sou mes, malgrat governi MES, anau cercant feina...aquest pic no podreu rebre es premi a la vostre "altruista i desinteressada" col·laboració.

Valoració:-42menosmas
Per Explicam al món el que està passant, fa mes de 8 anys

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitam que amb doblers públics es financii el feixisme i la seva exaltació.

Valoració:7menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 8 anys

Són tan curts que no entenen que, precisament, es fa ara i allà la campanya per pressionar-los perquè retirin els projectes destructors de Mallorca.

Valoració:7menosmas
Per Elisa, fa mes de 8 anys

Gràcies, GOB i gràcies, Jubilats per Mallorca. Vosaltres sou la veu de tots aquells que estimam Mallorca. Qui estima Mallorca no la destrueix.

Valoració:30menosmas
Per Quin poc seny, fa mes de 8 anys

Davant el fet de blindar-se amb policies per una protesta ecologista i pacifica, els potencials clients poden interpretar que Balears és una dictadura i d´un país perillós.

Valoració:30menosmas
Per tomeu_maimo@hotmail.com, fa mes de 8 anys

La millor publicitat que es pot fer a Balears és la crida en defensa del territori i no la que fan dia rera dia els nostres governants amb propostes de destrucció del poc territori verge que cal conservar. El pa futur del nostres fills depen en gran mesura de la política consevacionista que proposa el GOB a Més d'altres partits d'esquerres i no de la que fan polítics de dretes i empresaris de mires curtes.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris