cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

L'OCDE reclama a l'estat més pujades d'imposts i una nova reforma laboral

L'OCDE ha demanat avui més reformes urgents a Espanya, pel que fa a l'àmbit fiscal, i també al laboral, per a afrontar els greus nivells d'atur i la crisi de deute sobirà.

A l'informe per a l'estat que el secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría, ha lliurat al ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, l'organització econòmica que agrupa els països més desenvolupats del món recomana augmentar els imposts dels patrimonis immobiliaris i eliminar la vinculació legal dels convenis col·lectius sectorials.

L'ens augura que "continuarà" la persistent recessió i s'afirma que "no hi ha signes de recuperació perquè l'endeutament del sector privat té encara un llarg camí per recórrer''.

Segons les seves previsions, l'economia espanyola es contraurà el 2013 un 1,4% enfront del 0,5% que va calcular Madrid, i l'atur augmentarà fins al 26,9%.

Els experts constaten que encara és molt forta la "mútua dependència" de les finances de l'estat i la banca, malgrat les ajudes que les entitats financeres rebran de la UE per a recapitalizar el sistema financer.

"Cal trencar aquesta retroalimentació", sostenen. "Es necessita prosseguir amb les reformes estructurals, sobretot de cara a l'ocupació i millorar la competitivitat, per a ajudar a reduir el dèficit de la balança corrent", afirma l'informe.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 8 anys

L'OCDE se'n pot anar a pastar fang. Deixau en pau els treballadors ja!

Valoració:0menosmas
Per ara anam, fa mes de 8 anys

aquests de la OCDE van d'un costat a l'altre del GAT que duen.

Valoració:1menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

La OCDE es mantén gràcies als doblers que li dónen es estats membres, entre ells Espanya, i en canvi no diu rès de baixar-los la quota a ells.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris