algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Avís patronal: l’augment d’imposts pot frenar la reactivació

Els empresaris turístics dubten de “l’eficiència” d’apujar impostos. Per això, ahir advertiren el president Bauzá que els augments de tributs “poden aturar la reactivació econòmica”. Així ho indicà el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual de Torrella, portaveu d’un nou lobby empresarial que agrupa les principals patronals turístiques de l’Illa amb l’excepció dels hotelers.

Bauzá, el conseller de Turisme, Carlos Delgado, i la secretària autonòmica de Promoció Empresarial, Lourdes Cardona, reberen  al Consolat Gual i deu presidents de patronals turístiques per tractar els temes que més preocupen el sector. Una de les qüestions que es posà damunt la taula fou la pujada d’imposts i la posada en marxa de nous tributs. “El president ha reconegut que no li agrada, però està convençut que és l’única via que tenen”, digué Gual, qui explicà la petició de Bauzá de “fer sacrificis”, aspecte que comparteixen els empresaris.

Tanmateix, el president de la Cambra insistí que una major contribució fiscal “no implica una major recaptació” i, en canvi, “pot dur a una paralització de l’activitat econòmica”.

Estacionalitat

Un altre dels temes que es tractà en la trobada fou el problema de l’estacionalitat. “La temporada de quatre mesos s’està consolidant i això requereix un canvi i una feina conjunta de l’Administració i tot el sector”, va dir Gual, qui assegurà que el Govern “és conscient” d’aquesta problemàtica. Explicà que tots coincidiren en la necessitat de crear un producte per atreure visitants més enllà de l’estiu i de vendre alguna cosa més que sol i platja. Indicà que el Govern “fa accions en aquest sentit”, malgrat que en la trobada d’ahir “no se’n concretà cap”.
Per això, i com ja advertiren des de la Federació hotelera, els empresaris avisaren que aquest hivern “serà un dels més durs dels darrers anys”. Davant d’aquesta situació, “cal passar a l’acció i fer política per combatre l’estacionalitat”, sentencià Gual.

Llei de turisme

La trobada d’ahir es produeix després que aquests empresaris lliurassin a la Conselleria de Turisme la seva proposta per a la nova llei turística. El sector demana “equilibri empresarial”, petició que el Govern hauria acceptat, segons explicà Gual. L’objectiu és que el reglament de la llei turística incorpori les seves demandes.
La nova normativa ha generat crítiques entre el sector de l’oferta complementària, que han lamentat una major atenció als hotelers. En una entrevista dilluns a vespre a IB3, Delgado justificà aquesta atenció per la “gran tasca i organització del sector”. Sobre això, Gual fou molt clar: “Idò ara s’ha acabat. El conseller no ho podrà tornar a dir, perquè estam organitzats i farem feina”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 8 anys

Ès fàcil se suprimeixen els nous imposts i se posa una
taxa an els estrangers extracomunitaris de 16.000 euros per any.
Això faria fer desaparèixer de cop uns 300.000 habitants, però
faria disminuir les despeses fins a 1.200 milions de euros per any.
Els treballadors comunitaris disposarien del 100% del treball lo
que faria augmentar el preu de la hora de treball.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris